Banyaaaaaaak miss cerita ni :D

Assalamualaikummmmmmmmmmmmm !! Saya datang nak rayaaaaaa ! Hahaha :D Okay dah lama tak menghapdate. Weh. Banyak cerita terlepas. Cerita pasal Asean Jazz. Cerita pasal aku dating dengan bigbro. Cerita aku berjimba whole day dekat lima tempat dalam satu masa. Blergh. Banyak betul. Malas pulak nak hapdate. Muahahahaha. Takpo aihhhh. Aku update pasal benda lain lah karang :3

Act, now bosan gila. And now aku rasa takut gementar gila sebab Genetics Bonding Camp '13 dah nak start and aku selaku pengarah program, rasa risau betul bila apa yang dirancang, tak jadi. Risau je tak jadi. Aku doa banyak banyak. Sebab event ni besar. Melibatkan lecturer and alumni semua. Allah. Risau risau. Risau orang complaint program tak smooth T.T Ahhhh shish. Takpe. Husnudzon, Yong. Please :D InshaaAllah, semuanya baikbaik sahaja *tetepuk dada*

K. Dah taktahu nak taip apa. Okaylah. Chaw dulu. Byeeeeeeeeee~~~ Assalamualaikum *lelambai penuh manja* >.<'

Abang gua yg gedik nak gila. Hahaha.



ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Awak. Saya betul betul rindu awak.

Sedihnya. Sadisnya. Kenapa tibatiba rasa macam ni? Aku tahu, now hormone tengah tak stabil. Bergolak. Tapi aku dah tahan rindu ni lamaaaaa sangat. Sampaikan airmata je boleh pulihkan. Awak, saya terlalu rindukan awak. Sejak akhir akhir ni, saya selalu mimpikan awak. Awak jumpa saya, awak bagi saya hadiah. Dan awak pergi tinggalkan saya :') Banyak kali mimpi awak. Kenapa ye? Awak rindu saya? Saya serious taktahu apa apa pasal awak. Adakah kita diibaratkan putuskan silaturrahim, ukhwah sesama saudara? Saya takut. Saya takut saya salah. Maafkan saya. Saya hanya nak hidup tanpa kesedihan. Saya ingat, saya busy, saya ketawa, saya boleh lupa sedih saya. Tapi.... :') Awak tetap saya ingat. Awak muncul dalam fikiran saya. Saya nak hint drpd awak. Awak masih tunggu saya ke? Awak masih bersabar dengan saya ke? Awak masih nak teruskan hasrat awak ke? Awak masih nak kita macam ni ke? Ini ke rancangan awak?

Assalamualaikum *crying*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Jom datang ! Sure best :3


Alhamdulillah, akhirnyaaaaaaaaaa! Sampai jugak tarikh 21-25 haribulan 11 yang akan membusykan aku dengan event ni. Aku tak sangka jugak. Aku baru first year, baru nak belajar nak handle events semua, terus kena handle events besar gedabak macam ni Hak. Lagilaaaaah takde orang nak guide aku buat itu ini. Kadang, buat kerja sorang, asyik kena reject je dengan pegawai kebudayaan tu ToT Nasib post aku, which is post persembahan, semuanya bijak bijak Awww aku sayaaaang Amira and Aida ! :D Kita kenal pun sebab events ni :3

That moment bila aku kena contact itu contact abang Is yang aku tak kenal muka, semata nak tahu semua pasal band band Thai, indon, philiphine, vietnam tu Pergh. Nasib bukan aku yang directed kena contact all the musicians. Kalau tak, lingkup events ni ToT

InshaaAllah, gua nak kumpul HC ni jugak sebenarnya. Alang alang~ Hakhak. Kalau tak, habis gua tak grad.







ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

'Date' with Fazrul Bonciiiiiittz !

*sigh* What a hectic day wooooooihoooi. Harini hari Selasa. Alhamdulillah. Hari yang sepatutnya pack, jadi ringan atas sebab kelas kimia dua jam batal and kelas pembangunnan diri dah ganti malam tadi sebab harini lecturer nak fly Europe. Muahahaha. So jakgi turun nak pi kelas ABM jeeeee :3 Muahahaha *gelak separa bahagia*

So, nak cerita ni. Hari Ahad lepas aku balik daripada Johor, aku keluau bersosial *bak kata jenjiran aku* Hahaha ayat kemain jahat Hmphhhhh *toleh kiri* :D Alaaaa acah acah manja jeeee. K k. Decide nak jumpa member gua yang kepala-gila-senget-boncit-pulaktu. Haaaa panjang tak nama dia? :D Gua jumpa retis Malaysia woooi. Famous woooo dia ni di kalangan budakbudak band satu Malaysia. Masuk kali ni, gua baru jumpa dia 4 kali dalam hidup aku, setelah berkawan selama 6-7 tahun cemtu. Miahahaha. Jadah lama betul kawan. Alhamdulillah. Kawan dikala susah senang ni. Tiap kali ada masalah, luah kat dia, terus tak jadi sedih. Kenapa? Sebab dia ni masuk air. Blergh. Fed-up gak kekadang *jujur* Hahaha :D Masalah dia, semua aku yang tahu. Lagi lagi pasal eheeeem *sakit tekak all of sudden* :D InshaaAllah. Bukan manusia namanya kalau takdok masalah :)

Haaaa aku nak jumpa dia sebenarnya nak tuntut cekelat Wonka yg dia nak bagi. Tu je. Tapi memandangkan gua takde kawan yg nak ikut teman, so decide nak pergi sendiri Miahahaha sedih gila TnT. Later dah sampai Mid Valley, nasib dia pun dah sampai. Cuma nak cari dia tu, pergh. Mana siot. So, aku decide tunggu dekat somewhere. Depan Voir tak silap. Then, he came. So, terus gua jalan dgn dia. Carikan kasur korporat dia. Blergh. Rasa cem nak ketuk je kepala budak ni. Menipu aku kata kasut dia cari tu ada dekat Bata. Matimati gua percaya. Rupanya kasut yg dia hantar gambar malam tu, kasut dekat Zara ! Hishhh. Ni yang nak mencarut asdfghjkl ni T.T

Later dah round tawaf satu Mid tu dekat patpuluh kali, dia ajak makan. Ramai gila manusia dekat situ ! Jadah T.T So, kitorang makan dkt Secret Recipe. His treat. Cun! Orang kaya anak Dato' doh. Songlap lah sikit duit dia tu hah. Kehkeh later borak sakan ketawa tak ingat dunia, Mai and Ieyda datang tempat aku duduk tu. Lehhhh. Nak cerita, hmm panjang pulak kang Hahaha so rupanya diaorang pun pi Mid gak kayyy *angguk2kepala* :D Saje je datang nak tengok Fazrul retis Malaysia ni cemna. K. Sengih lebar budak dua ekor ni. Aku cepuk kang. Hahaha later, dekat 5 jam gak ah dekat sana. Bapak lama kan? Haihhhh memang. Celoteh cerita dia, aku rasa buat buku pun, tak cukup kertas A4 satu rim Kahkah ! :D


Tunggu makan. Lapau !

Macaroni Cheese and Apple Asam Boi :)

Willy Wonkaaaa! Hahaha from Ausie.

Tak sempat ambil gambar berdua, so bagi ni lah :D Ah rindu bigbro gua yg tengah tu :')



ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Date w beloved lesbo :) Siti Nurizzati binti Razhali.

Holla ppl ! *ajet ajet matluthfi lepas memang Shout Award* Alhamdulillah. Selamat sampai di bumi Bangi. And so do my lesbo, Izzati. She is safely arrived at bumi Penang! Alhamdulillah. Cuti midsem seminggu, terperuk dekat Johor, memang awesome! Bila aku balik Ukm, rasa homesick pulak tetiba Kehkeh *gegelak tutup mulut* Bestnyaaa bila tak pegang buku dengan bumi Johor hmmm rasa bebas gila. Tapi aku tahu tanggungjawab aku as seorang khalifah Allah, and seorang pelajar yang nak menuntut ilmu Allah :) Soooooo, perjalanan harus diteruskan *semangat* Mihmihs.

K so bila Izzati selamat sampai dekat Johor, we planned nak keluau yaaaaay! Btw, her birthday was @ 21 Otober haritu. Sooooo, i made a suprise for her on her belated birthday :3 Aku jarang bagi dia hadiah Hmmmm kesian Izzati saya. Selalu, izzati je yg banyak bagi aku hadiah masa birthday aku :) Thanks sayaaaaaaaaang ! :*

So, we planned to lepakz @ our fav place, City Squareeeeeeeeeeee! Hahaha sebenarnya, kat situ je yang senang nak pergi Kahkah. Naik bas fav kitorang, terusssss je sampaaaai Haaaa.Awesome ke tak tu :p So, pagi tu, tunggu lah bas. Pagi jumaat :) Jumaat yg hening acehcehhh macam nak tulis novel pulaaaaaaak. Haaa pastu tunggu lah bas feveret. Lastlast lama gakz tunggu. Nampak junior gua si MdNuur datang dengan bag dia. Dia turun from bas IM berapa tah. Kahkah. Nak study ke encik adik? Dia jumpa aku, borak jap. Situasi kitorang terbalik. Haritu aku study dekat library, dia datang just sebab nak bagitahu dia nak keluar pi Cs dengan Qila. K, Now aku nganjing dia. Haaaai, pergi study dekat library ke? Akak nak keluar dating dekat Cs ni Kahkahkah. Tu lah. Bahan aku lagi kannnnnnnn :) *senyum alaa alaa sarcastic gitu*

Pastu bas fav samaaaaaaaaaapai ! Apo laie, berjimba timeeeeee! Hahaha kitorang decide taknak tengok wayang atas sebab membazir masa and takde cerita best Wuuuuu~ Aku sebenarnyaaa *kekuis jari* Sebenarnya nak tengok wayang tapi takpelah. Hahaha lain kali ah lepas rindu nak tengok wayang tu :D

K nak show off gambar je lah. Maleh nak tulis hikhik *batuk tersedu sedu*

Tunggu Izzati pick me up :)



Selfie @ Seasons City Square

My heartbeat :*

Ouch comelnyaaaaa kitorang !

My pwincess for the day :)

Muka suci okbye!

Awak, nak ukulele tu pls pls ?
YOU'RE MY PERFECT PWINCESS. PWWWWWINCESS ! :D


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Blastful Day - In and Out.

Last minute punya perancangan always menjadi! Hahaha Alhamdulillah. Walaupun pada mulanya aku macam agak awkward sebab aku kurang bersosial pada harini *aceeeeeewahhhh* Hahaha tapi alhamdulillah. Semuanya jadi macam biasa lepas beberapa minit :)

After Juju and Fiena ambil aku dekat rumah, kitorang lepak jap kat rumah dua orang kembar si Maziah and si Kiena. Later then, terus sesiap nak pi makan dekat restoran Kampung apa tah nama dia dekat Tesco Seri Alam tu. Mak aihhhh. Perut dah mendondangkan lagu Sepuluh Budak Hitam style UKM arrangement dah Kahkah! So, kitorang berlima pun makanlah tanpa segan silu. Ketawa hmmm toksah habaq. Sampai makcik waiter tu bergambar sekali dengan kitorang. Camera kemain banyak. Tak cukup dengan DSLR nya si Fiena punya. Juju bawak Ipod baru dia wuuuuu~ and dia bawak camera polaroid Instax dia ! :D Cun ! Memang harini hari ambil gambar je :D

Lepak makan lepak semua, kitorang decide nak pergi tasik. Allah. Lamanya tak nampak pemandangan macam ni, macam petang tadi :') Maklumlah. Lama dah tak pergi Tasik. Masuk je entrance, nampak Mierul datang tengah park motor dia. Dia memang dah berjanji dengan Fiena semua dia nak datang. Aku terus jadi awkward tetiba Hahaha sebab act diaorang ni semua satu gang. So aku macam menyelit je Miahahaha. So, jalan jalan ambil gambar luah perasaan kekeh kekeh ketawa. Kitorang siap buat video parody Macam Cantik Je and Couple Seminggu ! Hahahahaa :D habis habis. Terkeluar isi perut aku kalau lepak dengan diaorang :D and lastly, before balik tu si Mierul belanja makan aiskrim !!! Yayyyy! I am a happy kid Hahahaha. Thanks alot :* Alhamdulillah :) 

Kami ada lubang hidung
Kanan sikit, kanannnn
Heaven dapat aiskrim free :D
Us today :*
Muka troll !
Sukanya bila kami ceria :D
Mierul buat duckpesh :D
Tasik here we come !
Isi tangki perut dulu :D

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

What Should I Do ?

Holla ppl and hi there ! Hmmm esok birthday bestfriend kita dekat USM, and seriously idk what to do Hmmmm. Hmmm. Hmmmm *thinking* Alahai. Nak buat apa ek? Serious blank habis.

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Bismillah.

Assalamualaikum and holla ppl :) Tenang sungguh hati ni. Baru baca sikit buku pemberian Kak Siti :) Ya Allah ! Seronok betul ! Buku menceritakan hadis hadis tentang wanita menurut Islam. Ada kisah kisah zaman nabi dulu. Ya Allah. Rasa bersyukur sangat sebab Kak Siti bagi buku yang sangat sangat bermakna, ilmiah macam ni. Thanks a lot Kak Siti :* Hihi

Mulai detik ini, saat ini, aku nak move on. Aku terima segala yang Allah dah tentukan untuk aku. Aku terima semuanya, ya Allah. Aku nak hadapi segala dugaan ni dengan penuh ikhlas, tawadu' dan penuh kelapangan dada. InshaaAllah. Amin cepat aminnnn !! Hahaha takdelah. Acah acah kurang comel je Hihihii :3

Sakit hati aku, toksah lah nak describe detailsnya macam mana sebab sungguh, tak terkata :') Sampaikan, aku hanya mampu tersenyum. Senyum dalam duka. Hamboi. Dah macam tajuk lagu je Hahahaha. Takpe. Salah aku sendiri. Yang dok lukakan hati sendiri pasaipa?! *marah diri sendiri* Aipppppp! Jangan marah aku. Aku bukan nak berlagak kuat. Tapi aku nak berusaha menjadi kuat. Kuat untuk diri sendiri, untuk kawan kawan aku, dan untuk ahli keluarga aku sendiri. InshaaAllah. Perancangan Allah lagi hebat, lagi dasyat. Aku harus percaya, aku wajib berpegang teguh atas segala apa yang Dia tentukan untuk aku :)

Nur Azirah, AJA AJA FIGHTING !!!!! *ala ala BattleCats* Hahahaha


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

UKM, room sweet room :3

Assalamualaikum and holla ppl ! Yes. Now aku dah duduk atas kerusi dalam bilik aku. Blergh. Lega rasa dapat mandi semua. Alhamdulillah. Aku selamat sampai wpun ada rasa insecure tadi. Hahahaha boleh bayangkan tak, jammed 3 jam dekat Simpang Renggam and aku rasa macam bas tu tengah parking dekat tengah tengah highway tu. 1mm sikiiiiiitttt pun dia tak bergerak! Gila tak gila woi. Haaaaa aku ni, dah mengantuk sangat masa tu. Gerak tak gerak, aku pejam mata, tidur. Penat wehhh. Malam tadi tidur 1 jam je. Agak ah. Ingat aku robot kepe? Ayai pun dah lentok lentok kepala dia dekat bahu aku. Amboi. Sedap landing? Apa nak romantik romantik dengan aku ni ihhhhh syuh ! Hahahaha

Roomate aku pun belum balik. Now dah pukul 7:59pm and Mai text, dia kata dia still dekat kl. Mak datuk ! Bas dia pukul 9 pagi kot ! Lagi awal drpd aku. Hahaha jammed sana sini katanya. Pasai tu lah. Ohhh *angguk angguk mulut lopong* Hahahaha.

Ya Allah, bosannya ! Esok kena buat video Bi. Ah !!!!!!!! *screaming out loud* Esok memang free habis. Gilak gilak ! Aku taktahu nak buat apa ToT Ya Allah.

Lepas maghrib, baca yassin. Nangis. Hahaha :'D Teringat arwah Farhah, arwah Haniff, arwah Aliff. Tersedu sedu baca Yassin. Then, teringat Nasril. Teringat Abah. Teringat budak budak nak SPM. Semualah. Semua macam bermain dalam screen putih depan mata aku :')


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Sabarlah wahai hati Nur Azirah.

Siapa kata aku kuat, alhamdulillah. Dia tahu aku siapa.

Siapa kata aku lemah, dia kenal aku macam mana. Alhamdulillah.

Siapa kata aku penyabar, dia kurang pasti aku siapa.

Aku sendiri tak kenal kebolehan dan kemampuan aku sendiri.


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Nak aktif berblog balik ! :)

Holla ppl and Assalamualaikum uolsz :D Yay from now on, aku nak aktif balik blog Hunneyy Bunneyy aku Alololoo kesian blog ni mama dia tinggalkan dia :3 Hahaha okay from now on, aku nak cerita semuanya dekat sini. InshaaAllah :)

Selama ni rasa ya Allah, malas bebenor nak berblog. Dengan busynya dengan takde masanya. Hamboi. Online ado pulak masa hek? Hahahaha sarcasm much -.-' Hahaha Okay now guess where am I? Now @ Pasir Gudang ! Yayyyyy !!!! MasyaAllah, kemain banyak sangat dugaan aku nak balik sini. Ngek betul ! Allah. Kemain dub dap jantung ni mikir bebukan Hahaha alhamdulillah. Allah pelihara aku sepanjang perjalanan tu. Alhamdulillah :)

Suddenly nama bertukar jadi Azizah :D
Haritu balik Pasir Gudang dengan Ayep :) First time act keluar dengan Ayep and balik Jb dengan dia. And act, aku kenal Ayep masa zaman myspace lagi and kitorang dah kawan lama gila. Sangat sangat lama tapi kitorang tak pernah jumpa. And tahun ni baru decide nak jumpa masa raya. Dia datang alone, raya rumah aku and masa tu semua family aku ada dalam rumah. Dia kata dia malu tapi aku buat dang je. And yang balik Pasir Gudang ni pun second meet :) Kami hanya kawan. Kawan okay. Kawan :)

Okay later then lepas sampai Larkin, aku cakap dekat Ayep aku terpaksa turun Larkin instead of Pasir Gudang sebab nak terus jenguk abah dekat Johor Specialist. Masa tu around pukul 9malam. So aku turun, terus tunggu mak ambil. Masa tu, terserempak dengan Fatin Munirah. Nama feymes dia dekat sktpp, Fatin. Tapi nama feymes dia dekat Palam, Moon. Hahahaha :D Pastu borak kekejap, mak pun sampai. Terus pi jumpa abah :) Abah kuat woooooo ! Lutut kena tebuk dua lubang. Ergh. Ngeri betei.

Rooftop. Nasib dapat parking fiuhhh :p
Okay abah masuk hosp khamis and boleh discharge hari Ahad. Alhamdulillah. Abah happy betul dapat discharge. Bosan katanyaaaaa duduk hosp. Gila tak bosan?! Aku dulu pun macam krik krik ah taktahu nak buat apa Hahahaha :D Pastu, abah kata abah nak beli tongkat. So, singgahlah farmasi area Tasneem tu. Kay. Aku keluar, terus singgah Tasneem dulu. Jumpa kak siti !!!!!! Hahahaha muah muah kiri kanan kak siti Hihih :) Later, singgah cawangan koleksi Tasneem yg lagi satu kat area sekolah baru sana. Okay. Bila masuk je kedai tu, bapak ahhh ekslusif gila ! Alhamdulillah. Kak Jah pun sihat. Semua saling merindui Hahahaha


Esok hari raya aidiladha :) So, aku nak ambil kesempatan ni nak ucap Selamat Hari Raya AidilAdha, maaf zahir dan batin :) Walaupun kita tak sambut hariraya korban dengan meriah macam hari raya aidilfitri, tapi tak salah kan kita bagi ucapan? :) Okay lah. Nak layan movie jakgi Hahahaha :D




ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Pasir Gudang, here I am :)

Holla ppl. Alhamdulillah. First and foremost, aku nak cakap yang abah aku dah selamat dioperate. And alhamdulillah, abah still tough, still melawak dia, comel dia :) Hahaha btw, Selamat Hari Raya AidilAdha :) Aku cuti 6 hari dekat Pasir Gudang. Ingat nak balik Khamis depan, tapi aku ada video conferencing pagi tu and petang ada borad meeting w ahli post Asean Jazz Festival. Takpe. I am really enjoying this :) Lagilagi asean jazz tu. Aku boleh kenal pegawai-2 kebudayaan Artisukma, I have to contact all the performers from all over the world. Ahhhh ! Nampak tak keseriousan aku? Aku nak buat semua ni. Aku nak belajar semua ni. Aku nak gunakan semua kelebihan dan peluang ni :) I want to be a good leader. InshaaAllah. Moga Allah permudahkan segalanya :)

When I look back to my previous life in UKM, I was like, wow. Culture shock semua ada. Bilik tak macam dekat Palam, suasana pun tak, kawan pun lain, and sistem pentadbiran pun lain. And and and yang paling boleh nampak perbezaan dia is their buildings. OLD buildings -.-' Hahaha aku slow slow nak adapt semua ni. InshaaAllah, I can :) Jadual agak pack. Rasa macam sama je kalau nak dibandingkan dengan Asasi Puncak Alam dulu tu. Tapi rasanya lagi pack sbb dah gabung dengan keterlibatan aku sematamata demi nak dapatkan Hp and Lc :)

Studies? Quite okay. InshaaAllah will be fully okay. Nak belajar rajin rajin. InshaaAllah. Aku hanya perlu berusaha dan tawakal :) And yang paling aku harapkan ialah aku nak sangat jaga hubungan aku dengan rakan rakan aku. Aku taknak diaorang semua terasa dengan aku. Kawan yang baik, mampu bimbing aku, lindung aku, guide aku :) InshaaAllah. Everything gonna be alright :)

I am freezing way too much in here. Abah mak dah tidur dah atas katil wad. Aku duduk bersandar je dekat lantai ni Hahahaha :) Got to go. Wait for my upcoming posts okay :) Lots of love :*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Tenanglah wahai hati. Hanya awak yang saya rindui :)

Assalamualaikum :) Yes I know. Dah tahun keberapakah ini? Hihi no lah. Im sorry sebab rarely update my Hunneyy Bunneyy :) Well I am here, right huh? Hahaha jasad disini, jiwa melayang mencari hati yg kian hilang :') Acehcehhhhh. Hahaha

Now yes, aku ada dekat universiti tertua di Malaysia. Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi. Bumi Bangi tempat persinggahan aku buat masa ini untuk menuntut ilmu. Hahaha adui, kenapa bahasa baku habis ni. Padah masuk Ukm lah ni :) Haaaa.

Nothing much to say. Just nak cakap satu je lah. Banyak yang aku tempuh walaupun baru 1bulan 1minggu dekat sini. Macam macam aku jumpa, aku discover dan aku tempuhi. Aku tahu aku kena kuat. Tapi manusia. Kadang, tergelincir. Paling teruk, jatuh and langsung takboleh bangun terus. Kan? Semangat aku terus hilang. Aku taktahu jiwa aku kemana. Aku rindu sangat. Hhaha tapi aku faham. Entahlah. Faham bebetul or tetipu pun aku taktahu.

Aku tahu, salah aku. Aku seboleh nak perbaiki semua ni. Tapi aku hanyalah seorang perempuan yang tak mampu buat apa apa. Aku hanya boleh tunggu dan setia hingga ke hujung nyawa :) You deleted my name. Tapi saya tahu, dan saya yakin awak tak delete nama saya dalam hati awak :')

And yeah. Just now aku baru dapat tahu kawan sch rendah aku meninggal. Innalillahiwainnalilahiroji'un. Semakin ramai yang pergi. Ya Allah. Aku semakin takut. Aku yang hina, naif, keji lagi kerdil. Mampukah aku menjadi hambaMu yang Kau redhai? Aku seriously nak berubah kepada yang lebih baik. Jauh lebih baik drpd yang sekarang. Kadang teringin nak nangis. Tapi tak keluar sebab dekat sini wa ada rumetz kot. Agak ah. Nantilah balik Johor.

Okaylah. Got to go. Have trombone class this night. Assalamualaikum :)
ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

I'm a trombonist, but I am sooooo in to the Percussion ! :D

Belek-belek handphone lama, tengok video video semua. Ya Allah. Video aku main cymbals, bass drums, quadtoms, main ketuk ketuk sticks atas katil, main colourguard :') Ya Allah. Sungguh aku sangat merindui itu semua :') Entahlah. Kalau dah minaaaat, semua boleh. Walaupun aku hanya faham macam mana exactly nak main trombone, walaupun aku hanya hentam kromo je main percussion tu bagai, tapi I am soooooooooooooo interested in percussion :') Just nak share vidiyo ni hah. Entah apa apa je. Silap sikit, gelabah. Padahal main bukan betul pun Kahkahkah ! :D

video
Main Quadtom kasi hentam je janji ado bunyi Kahkah.


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Rinduuuuuuuuuuuu Husna Hidayah ! :*






Husna, jangan lupa Ayong kalau Ayong dah lama tak jumpa Husna nanti :') Ayong kerja kejaaaaaap je. Lepas ni kita jarang jumpa :') Lepas ni. main elok elok dengan Kak Siti tau ! Jangan nakal nakal. Jangan nangis, sayang :') Jangan selalu buli kakak Husna, Aisyah Humaira. Okay sayang? Ayong sayaaaaaaaaaaaaang Husna sangat sangat :') Adorable, Cute, Husna soraaaaang je tau :*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

4 mukasurat selepas solat :)

Manisnya berpuasa. Rasa macam taknak tinggalkan bulan Ramadhan. Entahlah. Aku rasa aku dah jadi lebih berdesiplin bila bulan puasa ni hah. Alhamdulillah :)

Btw, aku dah activate semula Twitter aku. All my friends are welcoming me. Alhamdulillah. InshaaAllah, aku akan cuba sedaya upaya nak jaga hati semua pihak :3 This one whole day, aku asyik google pasal Ukm, bukak group Fb, interaksi dengan senior senior. And alhamdulillah, ada sorang akak senior nak bagi aku soft copy nota sem 1 genetics dia. Alhamdulillah :') Bersyukur sangat sbb ada insan mulia sebaik akak tu.

Tak luak kan bila buat baik? Tak rugi kan kalau tolong orang? Orang memberi kita merasa :) So, lebih baik kita banyakkan amal ibadah kita. Korang suka kan kalau orang tolong kita bila kita dalam kesusahan? Lega rasanya bila ada orang sudi hulur bantuan. So, cuba vice versakan situasi tu? Haaaa, betapa kita bersyukur kita dikurniakan nikmat yang sempurna oleh Allah. Selagi hayat dikandung badan, beribadahlah kita kepada Allah :')

Emak dah bagi semangat, dah bagi keizinan, kalau ada rezeki lebih, dia nak tengok aku sambung Master :') Ya Allah, aku kalau dapat jadi pensyarah pun dah cukup. Terlalu cukup. Rezeki masing masing Allah dah tetapkan. Kita cuma perlu berusaha untuk ke arah itu :') SubhanAllah.

Motif tajuk? Kihkih. Haritu aku bukak lew insta aku. Aku memang suka bukak home, and double-tap dekat semua gambau. Nasril pun kekadang suka perli, double-tap double-tap dekat insta :D Hahaha. Later, nampak Elfira Loy insta gambau dia pakai telekung. Caption gambau dia, 4 mukasurat setiap kali habis solat fardhu boleh khatam al-Quran dalam sebulan. And I was like, wow. I should grab this chances. Kalau buat setiap hari, inshaaAllah, setiap bulan aku khatam. Thanks, Elfira Loy :3


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Adakah Sedih taknak berpisah dgn Azirah?

Walaupun kita macam ni, saya tetap tetap dan tetaaaaaaaaaap ingat awak. Takkan lupa awak. Takkan lupa semua pasal kita. Saya rasa lain. Kosongnya hidup saya. Mungkin ini yg saya akan rasa pada masa yg akan datang. Selama ni, awaklah yang bimbing saya, awak tegur saya, awak nasihat saya. Saya ikut cakap awak, saya dengar setiap bait bait nasihat awak. Saya terlalu sedih. Sangat sangat sangat sedih. Saya taktahu bila saya boleh move on. Boleh ke saya? Mampukah saya? Dugaan ni besar, besar sangat untuk saya yg tak kuat imannya. Saya masih tak sangka, tak sangka yg kita jadi mcm ni. Tapi apa nak buat, semua ni keputusan awak. Saya try okay sayang. Awak nak saya jadi fake? Boleh. Saya fake senyuman saya, saya fake gelaktawa saya, saya fake sihat saya. Saya fake ironlady saya :') Apa yg perlu saya buat? Hati saya mudah tersentuh. Terlalu rapuh. Tiada lagi awak nak pujuk saya, nak jumpa saya, nak text saya. Sakit sangat, pedih sangat. Orang takkan tahu, sebab saya akan fake kan semuanya. Itu yg awak nak, kan? Saya bukan lagi Nur Azirah yg dulu. Dan saya tak pasti apa akan jadi nanti. Saya taknak terlalu berharap yg awak akan tunggu saya, walaupun awak dah janji. Sebab apa? Sebab saya takut hati saya sakit semula, mcm sekarang, mcm semalam. Terlalu dalam sakit ni wak utk di describe. Sampai saya dah takde air mata spare utk dikeluarkan. Setiap benda yg saya pandang, semua berkait dgn awak. Saya *nangis* saya cintakan awak. Terlalu dalam. Sangat sangat dan sangat. Biarlah saya pendam apa yg sebenarnya saya rasa. Tak adil rasanya untuk awak. Awak dah banyak berkorban, terlalu banyak. Jadi izinkan saya, penuhi permintaan awak selama 5 tahun. Saya nak berkorban untuk awak.

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Travelling to Kuala Lumpur w Ichalaa - Natcomp.

Haaaaa memang thriller habis cerita kitorang. Dengan plan last minutenya. Semata mata demi Natcomp 2013 :') Khamis tu, after balik kerja around 9.50pm, terus rushing packing barang, pi Larkin Sentral. Meet Ichaa dekat sana. Dia dah belikan tiket pi Klang, alhamdulillah :3 Lepaih tu, duduk lee dalam bas tu. Bas gerak tepat pukul 12.00am. Aku yang penat kerja, teruih tertidur. Later, aku rasa macam bas tu berhenti. Bila jenguk luar, mak aihhhhhhhhhh! Dah sampai tbs? Tengok jam, kejadah baru pukul 3pagi? Hahahaha terkejut aku dengan Ichaa. So, drpd situ, kitorang dah tak tidur dah. Cerita pasal Upm, Uitm sampaaaaaaaai pukul 5 pagi. Sampai dah dekat Klang. Serious Klang Sentral tak bukak ! Terpaksa lepak mamak luar tu :3 Lepak lepak borak borak sampaaaaai ada bas RapidKL masuk UiTM Palam datang mai.

Teh Tarik for me, Limau Suam for Ichaa
Pagi tu, after contact Que semua, sampai dah dekat blok R1. Que diri dekat depan blok dia, welcoming us. Dengan tak mandi nya lagi kahkah. Nasib baik kelas Que lambat pagi jumaat tu. So kitorang mandi, siap siap semua. Que suruh aku ajak Ichaa tunggu bas dekat bawah area fakulti sana. Saje, nak rasa turun tangga maut. Haaaaa so aku poi lee turun bawah dengan Ichaa :)


 Aku sampai lupa tangga maut tu tembus mana, lepas tu nak pi mana, nak menuju ke mana Hahaha alaaahai rindu sangat sangat dekat UiTM Puncak Alam ni hah. Later, sampailahh dekat bus stop area FF4 tu. Tunggu bas RapidKL memang 'kejap' Haha so, kitorang camwhoring dulu :3

 

 Fazrul keep calling bagai Haihhh. Punya takut kitorang tak sampai sampai. So, aku and Ichaa decide nak makan dulu dekat PKNS. Lapauuuu habis, tak makan drpd semalam. Pergh. Makan kebab yg dulu aku pernah makan dengan bebudak D3 semata nak cari barang untuk dinner Asasi kehkeh. Adoih, rindu semua tu actually :') Makan makan, Fazrul call suruh pi McDonalds. Dia tunggu situ. So yeah, lepaih makan terus pi jumpa dia. Tu kali kedua jumpa budak Fazrul. Dulu, masa dia turun Johor dgn budak Batteryheadz time MWBC 2010 tak silap. Muka tak berubah! Hahaha.

Fazrul datang dengan Kak Ben. Salam cium tangan Kak Ben, terus Kak Ben melatah Kahkah. Kak Ben tu jenis rockers sikit :p So, masa tu dah pukul 1.15 petang mcm tu lah. Natcomp start 3 petang. Naik kereta Fazrul, aku dok senyaaaaaaaap je. Pasaipa? Dia bawak laju macam palesit! Berdesup! Aku dgn Ichaa dah macam apa dah. Tapi aku senyap je. Lagipun, nak kejar masa. Drpd Shah Alam nak pi Bukit Jalil bukannya dekat. Terpaksalah speed up. Jammed pun sesikit je. Lepas dengar Faz maki hamun asdfghjkl semua tu, sampai daaaaah dekat Bukit Jalil. Hahahaha XD kitorang pi beli tiket. Baik punya Hahaha tapi takboleh masuk lagi. Pukul 3 baruuu diaorg bukak pintu masuk.

BigBro keep calling. Risau aku lettew :3
Fazrul buncit and Kak Ben.
Bosannyaaaa tunggu Lahaihhh !
Ichalaaaa comel !
Our entrance tickets :D
Bosannya tungggggggu baq hang ! XD

So, dah pukul 3 lebih sikit tu, aku dengan Ichaa pun masuklah. Duduk asing dengan Faz and Kak Ben sebab diorang beli ticket lambat sikit. Duduk tak kut pun seat sebab seat tu view tak best. Gamble je duduk memana haha punyalah cuak takut takut orang tanya seat tu ke kan Kahkah. Pastu, aku nampak budak budak Upsi masuk. Ramai ramai tu, aku carilah bigbro. Hmmm tak jumpa :( Pastu aku toleh kiri, lah, dah datang dekat aku dah :D Haritu masa dekat Upsi, tak sempat nak lepak lelama. Dia duduk sebelah aku, borak sakan. Paih tuuuuu, Fazrul datang. Haaaa kitorang bertiga borak borak bagai :D Si Azrai ni senior Fazrul. Sama sekolah dulu. Tu yg diaorg kamceng. Aku pun beborak lah dgn Ichaa semua. Then, lama lama, Kiena, Diba semua dtg. Pergh, gamat, penuh budak Pasir Gudang Kahkah :D

Kiena suruh upload Hahaha
Ichalaaa manjeww dgn kita :3
Budak budak Pasir Gudang ! Fana tercicir.
Diba anak Samad ! :D
From right : Diba, Myself, Azrai, Fazrul
Awesome moment w you guys :*
Rembat flyers from bigbro Kahkah.
Bigbro suka sangat buat muka Haishhhh =.='
We enjoy that night so so soooooooo much ! Tapi Fazrul lepak kejap ke. Dia kena rush balik mount kiara sebab dia kena practice Batteryheadz dia malam tu. Sabtu dia ada competition on the same place, stadium putra. Faz kata, "I sponsor you transport. Tu birthday present you." Hahaha bongok punya buncit. K k masyeh masyeh *tk ikhlas* Haha tinggallah aku, Azrai and Ichaa. Borak borak, tengok band semua perform. Ya Allah, seronoknyaaaaaaaaaa! Aku rasa semangat aku membuak buak pergh.

SULTANAH ASMA SCHOOL BAND !! *jerit*
All of them *cheering*
Band from Filipina yg sgt beria.
SAHC BAND ! *jerit lagi*
Aku dgn Bigbro ketawa bahak tengok budak kecik tu pakai carrier snare.

Ada interval rehat utk setiap piala piala yg bertanding. So, aku nak keluar sat from stadium tu. Ichaa semua ikut je. Nak beli air makanan semua. Bigbro follow aku. Tengah main suap suap dgn ichaa dekat Cafe, kawan kawan bigbro datang, shake hands semua. Lepastu, diaorg dok pandang aku. Aku pelik ah. Tengok bigbro, relaks je makan jagung cawan dia. Aku buat dang je ah minum air. Paih tu, aku dengor kawan dia tanya "Awek ke?" Pftttttttttt. Sembur air aku. Hahaha bigbro kata, "Adik aku lah." Aku pun angguk angguk je. Setuju ah. Pahal nak jadi awek dia pulak? Aku sayang Nasril aku okay! Haaaaa haha ramai lagi lah kawan dia, senior dia datang tanya pasal aku. Sebab budak upsi semua duduk satu tempat. Azrai je yg sesat duduk dengan aku. Hahaha paih tu, masuk stadium balik, nak tengok next band perform buat gempak ! :D

Cheering together, Hilang suara sama sama, Ketawa sama sama, Sakit sama sama, Lapau sama sama, semuanya sama sama :') Thanks for the moments, guys :*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D