Derma darah, pengsan?

Holla ppl ! Happy cuti midsem! (Bahasa bercampur blergh). Hokayzi. Let's begin cerita yang memang sedih malu sampai rasa tak cukup besar tangan ni nak tutup muka. Percayalah. Kesian dekat diri sendiri pun ado ni hah Hahaha.

Okay, so cerita dia macam ni. Hari Khamis lepas, Bapak (aka Ehsan, YDP Kelab Genetik) ajak kitorang semua ramai-ramai derma darah di Pusanika. Kebetulan masa tu ada event Derma Darah, dikendalikan oleh Sekretariat Pesta Konvo dengan kerjasama Pusat Darah Negara. Masa tu betul betul lepas habis kelas Biochem (saya tak fokus biochem kbye). Hahaha masa tu Ehsan dah menyeru kawan kawan semua supaya jom ikut dia derma darah. Aku sebenarnya tak terfikir pun, w/pun dah ada niat lama dah. Tapi selalu tak cukup syarat. Tidur tak cukup, tak sarapan, datang bulan dsb. Hahaha so kebetulan pagi tu aku rasa cem aku dah cukup syarat lah kan nak derma darah, aku ajak Mai dan Teah sekali. Mai mata dia dah bersinar-sinar bagai permata (cewahh over) sbb dia pun first timer macam aku. Cuma Teah je taknak. Dia kata dia takut lepas derma darah nanti, dia jadi gemuk. Hahaha ngade betulllll Teah! Tapi dia ikut juga sbb nak tengok situasi dan nak temankan kitorang (maklumlah, lepas tu dah takde apa apa kelas dah). So, aku, Mai, Teah, Tuan dan Ehsan jalan sesama pergi Pusanika :)

So, lepas ambil borang, isi seribu tempat kosong dalam borang tu (leceh kena isi banyak benda), check jenis darah, kena konsultasi oleh nurse dan check blood pressure, aku boleh menderma darah sebanyak 450ml :D Yay! Masa ni, Tuan dan Ehsan dah baring atas kerusi tu dah. Aku dgn Mai je yang baru nak set up diri sendiri semua. So, they draw my precious blood awat from my vein ToT Masa kena cucuk tu, tak rasa sakit sangat pun, sebab dia dah bius. Serious cakap after cukup satu 'pain' darah tu, tetiba rasa lemah sangat. Nurse lelaki tu datang untuk letak plaster dan pesan, 

"Jangan buat kerja berat ye, dik."

 Mummy kata muka Mai nampak sikit dia takut dan muka aku muka selamba Haha kbye.

Okay after that, aku, Ehsan dan Tuan stay Pusanika sebab nak buat lab report Biochem (Noted that Ehsan merupakan lab partner aku). Teah dan Mai balik kolej dulu after that. Lepas siap buat lab report, aku cakap dkt diaorang aku nak terus keluar ke TBS sebab nak beli tiket utk esok, nak balik Pasir Gudanglah kaaaaaaaan. Hiks. Padahal baru seminggu lepas balik masa cuti raya haji ritu Hahahahhahaha. 

Then, naiklah aku dalam bas zon 6, menuju ke KTM UKM. Dengan kuasa touch n go yang aku miliki, aku scan dan aku mererobos masuk dalam palang tu Kah! Okay masa ni tak rasa apa apa lagi tau. Aku rasa seronok adalah sebab dapat derma darah :D Lepastu, aku carilah seat sementara nak tunggu ktm datang. Aku duduk jap dkt sebelah seorang perempuan ni, penuh beg dia bawah, Bagasi besar, backpack dan juga handbag. Hmm untunglah balik awal ennnnn. 

Later on, tetiba aku rasa kebas dekat bahagian kepala. Then rasa dunia berputar, pusing dan kabur. Terus, zap! Dalam hati aku, aku cakap, "Aku akan pengsan lepas ni." Pap! Terus, aku pengsan. Kaki aku dah rasa tak jejak tanah. Purse dan phone yang aku tengah pegang masa tu terjatuh berselerak atas lantai. Aku elok duduk berlunjur dekat lantai tu. Orang perempuan yg sebelah aku masa tu dah cuak dah. Tapi yang paling aku rasa aku ni awesome lah kan, aku rasa aku mampu kejutkan diri aku sendiri daripada pengsan. Aku cakap, "Come to your senses, Ayong! Bangun!" Then, aku mampu buka mata. Tapi masa tu lemah lagi. Aku minta perempuan tadi air. Dia kata dia takde dan dia murah hati nak keluar balik drpd platform tu untuk belikan air. Tapi, tak jadi sebab masa tu kebetulan tren pun sampai. Aku pun gagahkan diri masuk dalam tren tu. Bayangkan, aku keseorangan, pengsan di ktm dan takde sesiapa yg aku kenal dekat sana. Nasib baik aku jatuh dengan posture yang agak cool Hahahahahahahaha.

Hmm malas pula nak cerita apa yang berlaku next tu. Okay je. After beli tiket di tbs, aku terus singgah One Point utk beli coklat dan air mineral. Badan completely lemah. Nasib baik ada sorang lelaki ni baik, dia gentleman, kasi aku jalan depan dia masa nak daki tangga. Thank you, stranger. Aku memang lemah gila masa tu. Hanya mampu cakap, "Thank you" je. 

Pengajarannya di sini, lepas derma darah, jangan nak bajet aktif nak bajet kuat dan sado utk skip rehat! Niat nak derma darah after this mmg ada tapi niat utk berlagak kuat after derma darah mmg dah hancur berkecai. Kena makan dan makan ubat dia sampai habis okayyyyy!

Gigih ambil gambar before update blog.
 

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Azri + gemuk = Doraemon.

Holla ppl. Assalamualaikum! Yes. Equation dekat tajuk tu memang sah, sahih lagi benar. So, this little boy called Azri ni sangatlah over-excited melampaui batas bila nampak Doraemon Expo dekat City Square haritu. Memang kebetulan ya amat! Memang tak tahu menahu pun pasal expo ni. Datang Cs pun sebab nak teman Ayie beli barang superheroes apatah yang dia nak beli (ended up tak beli apa apa pun mamat tu *sigh*). Sanggup rempuh jammed yang mmg menggila dekat ibu kota tu macam apa. Aku yang tak drive pun rasa penat yaaa ibuk ibuk. Mohon dipicitin kepala saya ni, buk.

So, bila masuk je Cs tu, memang penuh dengan banner merchandise dan satu ruang tertutup yang besar, penuh dgn gambar Doraemon. Aku terus pandang Azri. Uols tahu, mata dia bling-bling habis! Mana taknya. Peminat setia nak mampuih, uolssss. Bateri phone aku habis tiap kali aku kasi dia main pun sebab dia selalu buka Youtube dan terdengarlah suara Doraemon dan Nobita drpd phone aku tu. Hmmm sah sah layan Doraemon letchiew. Selalu, kalau tengah charge phone pun, gigih tu dia terkial-kial dgn wayar charger yang pendek tu (wayar charger pendek bagus tau supaya dapat disiplinkan diri tak main phone masa tengah charge kbye) menscroll Youtube semata nak tengok Doraemon. My little bam bam Azri alololoooooo.

Disebabkan aku sayang sangat dekat Azri ni, aku pun keluarkanlah statement sebegini rupa:


"Azri, jom masuk dalam tu, nak?"

"NAK, AYONG! NAK!"


Kemain laju anggukan kepala dia Hahaha. So, aku pun pergilah kaunter tiket. Cakap nak one adult and one child tickets, please. Yang jaga kaunter masa tu a Chinese girl tau. Lepas aku cakap aku nak one child ticket, terus dia tanya umur Azri ni berapa. KAH! Aku ketawa gila bahak kot! Dia ingat aku tipu yang Azri ni children lagi Hahahahahahaha. So untuk membuktikan yang aku ni tak tipu, aku suruh Azri sendiri yang bagitahu umur dia dekat Chinese girl tu. Lepas tahu Azri baru umur 10 tahun, Chinese girl tu ketawa pastu kasi lah kitorang tiket one child ine adult tu Hahahaha lawak gila wei. Memang Azri ni kena buat operasi kuruskan badan ni Hiks.

Masuk je dalam, Azri tarik tangan aku pergi dekat setiap patung Doraemon yang ada. Peh, aku yang penat dengar explanation dia yang entah dia cakap pasal apa pun aku tak faham ToT (maklumlah iolss jarang sangat tengok Doraemon). First time juga dalam hidup aku, Azri suruh aku ambil gambar dia Kahkah! Woi, seriously ni first time tau! Pergi sana sini je, dia akan cakap 'Yong, nak ambil gambar!', 'Yong, ambillah gambar adik dgn Doremon ni' dan banyak lagi lah keletah dia. Yelah, dapat jumpa character yang dia minat, kannnnnnn :)


Penuh.

Roti buat ingat apa tah.

Kakak dia pun nak juga join dua kaki.

Jet jet terkejut hiks

Black white hmmm jadahnya caption aku ni.

Future glasses katanya.

Adik dah pandai takyah cheat dlm exam k.

Laci ajaibzi.
Gwiyomiz.

Azri handsome :*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Sushi Bonanzaaaaaaaaaaa.

Peace be upon you :) Hai *lelambai tangan* Hiks. Semalam kan iolss kan sebat sushi sampai bertengkek-tengkek. Kah! Makan tak rupa manusia! Semalam, Khamis 25th November was a last day for this offer. Gila tak pergi? Lagi-lagi membership-card holders (aku, sebagai contoh). Peh! Masa Suhi King Bonanza ni, every plate of sushi yang berjalan-jalan atas rail dia tu only worth RM3. Memang sangat gila harga dia. Harga yang memang runtuh mencium bumi habislah aku cakap. Normal prices are about RM3 - RM7 for one plate. Piring kaler hitam yg paling mahal gila, RM7 untuk usual price.

So, untuk melampiaskan nafsu nak makan sushi ni, iolss bawa sekali dak-dak Genetics iaitu Mai dan Teah :) Luckily, bila otw ke Sushi King @ Mid Valley tu, terjumpa Izzy and Mira yang tengah beratur depan kedai tu. Apa lagi, Izzy grab my hands and told me to potong barisan Kah! Okay, siapa pula Izzy dan Mira ni? First of all (banyak naw mukadimah), Izzy is my friend I know after joining orchestra UKM. Noted that budak dua orang ni genius gila sbb diorang dak-dak AsasiPintar UKM dulu. Now sama second year degree but umur masih 19tahun uolss. Okay si Mira ni pulak, I knew her since the Asean Jazz Festival program last two semesters. Then memang terperanjat habis bila dapat tahu yg diaorang ni mmg bestfriend for life lah. Suratan atau kebetulan?

So, we sat on the same table. Makan pun macam orang gila. Lantak lah ada Izzy or Mira depan mata, semua unleash their true identities bila hadap sushi tu Hahahahaha. Total plates kitorang sebat was 27 :D 27 x 3 = korang kiralah sendiri. Campur air semua dan the total was RM 110 for five of us. Muehehehe. That's why lah pasal I call myself  'a monster' sebab makan mmg sampai rasa nak muntah XD




Singgah TBS beli tiket balik Johor. Le me is homesick!

Tak cukup dgn penangan sushi tadi, balik UKM, take away KFC muahahaha.


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D