Abradakedavra.

Dari post bulan May, terus masuk bulan August kahkahkah nampak tak tu dia punya malas nak menaip masa bulan cuti ni. Buka laptop pun dah jarang hah sekarang sebab dok asyik pegang phone je manjang.

Oh yeah. I'm doing so much well now, I guess. Cuma fobia sikit bila berat badan semakin naik start raya hari tu. Makan main bedal je. Lagilaaaaaaaaah time raya uolsss woi. Macam-macam jenis makanan high carbs and calories aku bedal hah (idk wattodo). Dengan exercises nya mmg hilang ditelan zaman. Memang ternak lemak balik lah cerita dia. InshaaAllah, naik sem nanti, akakn digiatkan usaha untuk kekal sihat bersama gegirls iols yg lain hiks.

Btw, cakap pasal naik sem ni kan haaaaa iols rindu tetiba kat UKM yang serba serbi takde air, masalah jalan raya, permainan politik dsb. Bukan apa. Rindu nak pegang buku balik ni. Nak study nak belajar banyak benda baru (otak lampi mcm aku ni mmg kena banyak belajar sebenarnya). Nak pegang pen! Haaaaaa itu paling penting hiks.

Sejak isu ada seorang Ustazah bagi statement "Minum susu lembu akan menyebabkan DNA lembu masuk ke badan bayi, lalu perangai bayi tersebut akan jadi seperti lembu" tu jadi viral, serta merta otak mula menjalankan proses chopping information and recall memories balik pasal apa yg dah belajar dalam bidang tu. And from that point lah, ter-recall pasal UKM tskk tskk. Gindu ni wei nak balik Bangi cecepaaaaaaaaaaaat! Tskkk

Naik sem nanti memang kena tempuhi Final Year Project lah. Tu memang tak boleh nak elak. Yang lagi tak boleh nak elak bila dapat Prof Shahrul as my sv. Dialah yang orang lain kalau boleh nak elak jadi sv. Hahahahahaha (gelak dalam kesayuan gitu). InshaaAllah. Best apa Animal Tissue Culture! Kaji pasal Stem Cells and Cancer Cells kot! Himnae, Ayong. Himnae! Nampaknya, kena bersiap sedia nak bermalam dalam lab seram tu lah hah huahuahua. Dan selamat bertemu kembali, Abang Muniandy :D


I'm positively think that I'm a positive thinker.




ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Piala Dekan Fakulti Sains dan Teknologi bruhhhh.

Salam terseliuh-kaki-sebelah. Hahahahahaha lawak doh harini. Sumpah lawak Adoi. Okay, so cerita dia ceni (bukak mata besau-besau, takut nampak tulisan ni beso kecik beso kecik je hah). Okay, sebagai mukadimah, aku statekan dulu yang aku take part in Netball. Saje. Rindu sebenarnya Hahaha last main masa sekolah menengah (Oh, tuanya aku!). Position tadi aku ambil as GK and GS. Tukaq tukaq ikut taste memasing.

So, first match kena hentam teruk gila bapak dengan budak Sains Nuklear (nama course pun Nuklear, memang kena 'bom' lah cerita dia). Niat dak dak Genetik nak take part dalam Piala Dekan ni sebenarnya nak have fun je. Yelah, rapatkan ukhwah. Lain-lain gang, bersatu as a netball team kan. Lagipun, jarang lepak keluar seronok sesama. So, niat memang nak have fun gila-gila. Tapi yang buat kitorang bengangnya was the first match dah kena hentam sampai lunyai Kahkah! Dan yang paling kelakar, aku memang takboleh guard GS diorang. Why? Tall as hell weh. Lagi tinggi drpd Wan! Hahahahaha. Aku hanya mampu tepis bola je. Nak halang score memang takboleh lah. Dan kitorang ingat game ni just longgar tak ikut peraturan sangat. Gila. Aku banyak kali buat body contact dengan GS dia. Yelah. GERAMLAH AKU TAK DAPAT DEFEND! 


Nampak tak GS diorang (bip purple) tu?

So, memang kalah teruk. First match duhh. Hilang semangat. Later, duduk tepi layan tengok orang main futsal (gila syok yang ni) and patah balik port asal sebab Syafiq and Wan datang. Diorang ada match jugak masa kitorang tengah game tadi. Badminton dekat court KKM. Menang wuuuuu~ Congrates, Genetics! Haaa paihtu Syafiq keluarkan statement cemni;


"Tadi sebenarnya aku nak bitau tapi takut korang down. Dak Sains Nuklear netball memang juara tahun lepas."


Damn! Baru tahu! Patutlah kena balun hahaha masalah nya, dah tahu kitorang bebiasa je, yang nak serious sangat main tu nak pergi mana? Hah hah? *cari pasal* Aku taktahulah kenapa luck kitorang teruk sangat harini sebab lepas tu, lawan dengan Sains Makanan yang power jugak. Aku konpius. Diorang ni terlalu terer sangat ke, or kitorang yang lembik? Hahahahahaha entah. Either one.

Oh ye. I sprained my right ankle after the first match. Sakit gila. Sampai sekarang jalan dengkang-dengkot (betul ke phrase ni?). Hoiyooooo. Taktahu esok boleh baik ke tak. Risau je kalau tisu koyak ke apa ke. Teruk ni aku rasa. Takpernah sprained macam ni. Malassssss wei nak jumpa doktor. Okay. Malas.

Sementara tunggu next match. (from left: Ayong, Teah, Najwa, Pqort)

Supporters ni je yg mampu Hakhak. (from left: Wan, Syafiq, Ayong)

Happynya tapi taktahu jakgi kena belasah teruk.

All sembilan players! (dua reserved).


Later, kitorang blah pergi court KKM, nak tengok Syafiq and Wan main next match diorang. Segerombolan ni hah masuk court KKM tu, mana tak bising. Aku menjerit kemain support Wan and Syafiq (aku, teah and mai menyempat jugak pinjam raket Wan and Syafiq pi main badminton dkt court free takde match lagi). Cool. Satu je aku cakap pasal Wan. Aku nampak perspektif diri dia yang lain. Dalam kelas, dia lain. Masa dia main sport, dia pun lain. Haaaaaa. Cool gila.

Daaaaaaan, tak memasal si Ikmal (pengadil masa tu) suruh aku and Mai jaga garisan. What the ikan weiiiiiii! Aku taktahu. Mulalah menggelabah. Tanya dia tanya Syafiq tanya semua orang Hahaha dua match aku dgn Mai jaga garisan. 


Ambil gambar masa diorang tengah warming up.

Memang have fun hari ni. Walaupun penat, tapi aku suka! Lama tak berpeluh. Work-out dalam bilik je selalu. Bosan jugak kadang. Sekarang pun aku dah takut nak jogging pepagi buta sengsorang round fakulti sbb macam-macam kes ada sekarang. So, kena jaga diri sendiri, kan? *senyum*

Wakil Genetics, in conclusion :)


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Ihik ihik *tunjuk handphone baru*

Phone baru? Ye, masuk hari ini, umur dia dah sembilan hari. Kira baru lah jugak, kan kan kan? Alhamdulillah! Aku taktahu lah ni memang takdir ke dejavuvuvu ke or etc tu semua lah. Cenggini cerita dia.

Aku ingat lagi masa tu form berapa tah. Lengkap berpakaian seragam sekolah menengah, tengah naik eskalator dekat Pusat Bandar. Masa tu dengan Izzati or Asna or Tieka (atau kesemuanya) aku pun lupa. Serious gua tak ingat Hahahaha. Yang aku ingat just environment dia and apa yang aku cakap je masa tu. Topik ringkas dia (ringkas jelah sebab tengah naik eskalator kan) masa tu pasal iphone. Ye, iphone. Zaman tu hanya boleh cakap dan bincang je pasal phone. Masa tu gua pakai phone Samsung flipflip yang memang basic je. Paling canggih pun sebab ada camera dan bluetooth. Diorang buka topik tu (ye, masih di eskalator) sebab masa tu dah gempar satu Malaysia yang Apple keluarkan model iphone baru. Tak silap aku, masa tu iphone 3 kot. Kot lah. Paih tu, aku pun keluarkan statement;


"Makin lama makin banyak iphone keluarkan phone baru. Nanti dah sampai iphone 6 baru aku nak beli Hahahaha" - dengan  nada gurauan sebab sedar diri ni tak mampu.


Aku cakap gitu sebab (1) Aku memang suuuukaaaaaaaaa nombor enam! Tak tahu lah kenapa. Daripada dulu. Persetankan orang kata nombor enam ni nombor setan ke apa ke Haaaaa. Aku tak percaya semua benda tu. Okay so, aku memang suka nombor enam. Next (2) aku tak expect pun iphone akan keluar sampai bersiri-siri. I mean, ingat sampai tiga ke empat je. Yelah. Zaman noob pasal technology ni. Mak abah pun masa tu pakai Nokia N series tu hah. N3 kot aku rasa. Dan (3) aku cuma anggap itu satu gurauan semata-mata. Yelah. Dgn gang sendiri kan. Cakaplah apa kau nak cakap hahahahahaha :D

Okay tu memang dah super throwback dah sebab dah bertahun-tahun kita kebelakang Muahaha. Last post aku cakap aku cuti midsem fly naik kapal terbang, kan? Okay, here was where it all started. Lepas aku arrived dekat Senai International Airport, nampak Abah Emak Adik and Ayie dekat lobby menunggu tu. So, they picked me up (sambil semua kata "huiyoooooo Ayong dah kurus!") and singgah Aeon Permas sebab nak lunch di Sedap Corner.

Later after makan, round round Aeon tu sampailah aku tak sedar yang kitorang semua dah masuk kedai Mac City. Masa tu aku sibuk borak dengan Ayie pasal V-tec yang ada dekat kereta Honda (taktahu kenapa aku dengan Ayie borak pasal topik ni). Later tetiba, mak abah tanya;


"Ayong nak kaler apa?"


Wo wo woooo chill, mak abah! Apa ni? Aku dalam hati dah tersengih sengih sebab dah tahu niat mak abah tapi muka still maintain blur and innocent (aku layak jadi pelakon tambahan di layar perak). Mak kata, "Kan mak dah janji dulu." Ohhhhhhhh (still muka macam terkejut dan taktahu apa apa) Hahaha masa tu, semua rasa ada. Rasa bersalah, rasa excited and rasa ragu-ragu pun ada. Yelah, aku baru je sampai, terus dibelikannya iphong. Phone aku yang sekarang (yg masa tu lah, sekarang dah tak pakai dah) tu  memang dah lampi habis. Charge charge tak pernah nak full. Seharian charge pun sama Blergh. 

Alhamdulillah. Itu je yang aku boleh cakap waktu tu. Aku sengih dah macam kerang wangi dah Hahaha adui. Rezeki. Alhamdulillah! Eh aku dapat ni bukan saja saja tau. Usaha aku melampaui segalanya. Tapi macam nyesal jugak sbb phone pun nak mak abah belikan. Eishhh. Lain betul dengan zaman dulu. Aku tak kira. Untuk kereta, aku nak pakai duit sendiri! 

Aku sayang sangat dekat Mak and Abah. Bukan baru dapat iphone je baru rasa nak sayang. Masa dapat iphone tu lah aku rasa semua benda aku ter'campak balik' Peh baru betul ni namanya dejavu :') 

Oh kita beli kaler Space Grey sebab ala ala Blank Space gittuwwww Hahahahaha (Okay ni tipu).


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D