Azri + gemuk = Doraemon.

Holla ppl. Assalamualaikum! Yes. Equation dekat tajuk tu memang sah, sahih lagi benar. So, this little boy called Azri ni sangatlah over-excited melampaui batas bila nampak Doraemon Expo dekat City Square haritu. Memang kebetulan ya amat! Memang tak tahu menahu pun pasal expo ni. Datang Cs pun sebab nak teman Ayie beli barang superheroes apatah yang dia nak beli (ended up tak beli apa apa pun mamat tu *sigh*). Sanggup rempuh jammed yang mmg menggila dekat ibu kota tu macam apa. Aku yang tak drive pun rasa penat yaaa ibuk ibuk. Mohon dipicitin kepala saya ni, buk.

So, bila masuk je Cs tu, memang penuh dengan banner merchandise dan satu ruang tertutup yang besar, penuh dgn gambar Doraemon. Aku terus pandang Azri. Uols tahu, mata dia bling-bling habis! Mana taknya. Peminat setia nak mampuih, uolssss. Bateri phone aku habis tiap kali aku kasi dia main pun sebab dia selalu buka Youtube dan terdengarlah suara Doraemon dan Nobita drpd phone aku tu. Hmmm sah sah layan Doraemon letchiew. Selalu, kalau tengah charge phone pun, gigih tu dia terkial-kial dgn wayar charger yang pendek tu (wayar charger pendek bagus tau supaya dapat disiplinkan diri tak main phone masa tengah charge kbye) menscroll Youtube semata nak tengok Doraemon. My little bam bam Azri alololoooooo.

Disebabkan aku sayang sangat dekat Azri ni, aku pun keluarkanlah statement sebegini rupa:


"Azri, jom masuk dalam tu, nak?"

"NAK, AYONG! NAK!"


Kemain laju anggukan kepala dia Hahaha. So, aku pun pergilah kaunter tiket. Cakap nak one adult and one child tickets, please. Yang jaga kaunter masa tu a Chinese girl tau. Lepas aku cakap aku nak one child ticket, terus dia tanya umur Azri ni berapa. KAH! Aku ketawa gila bahak kot! Dia ingat aku tipu yang Azri ni children lagi Hahahahahahaha. So untuk membuktikan yang aku ni tak tipu, aku suruh Azri sendiri yang bagitahu umur dia dekat Chinese girl tu. Lepas tahu Azri baru umur 10 tahun, Chinese girl tu ketawa pastu kasi lah kitorang tiket one child ine adult tu Hahahaha lawak gila wei. Memang Azri ni kena buat operasi kuruskan badan ni Hiks.

Masuk je dalam, Azri tarik tangan aku pergi dekat setiap patung Doraemon yang ada. Peh, aku yang penat dengar explanation dia yang entah dia cakap pasal apa pun aku tak faham ToT (maklumlah iolss jarang sangat tengok Doraemon). First time juga dalam hidup aku, Azri suruh aku ambil gambar dia Kahkah! Woi, seriously ni first time tau! Pergi sana sini je, dia akan cakap 'Yong, nak ambil gambar!', 'Yong, ambillah gambar adik dgn Doremon ni' dan banyak lagi lah keletah dia. Yelah, dapat jumpa character yang dia minat, kannnnnnn :)


Penuh.

Roti buat ingat apa tah.

Kakak dia pun nak juga join dua kaki.

Jet jet terkejut hiks

Black white hmmm jadahnya caption aku ni.

Future glasses katanya.

Adik dah pandai takyah cheat dlm exam k.

Laci ajaibzi.
Gwiyomiz.

Azri handsome :*


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Sushi Bonanzaaaaaaaaaaa.

Peace be upon you :) Hai *lelambai tangan* Hiks. Semalam kan iolss kan sebat sushi sampai bertengkek-tengkek. Kah! Makan tak rupa manusia! Semalam, Khamis 25th November was a last day for this offer. Gila tak pergi? Lagi-lagi membership-card holders (aku, sebagai contoh). Peh! Masa Suhi King Bonanza ni, every plate of sushi yang berjalan-jalan atas rail dia tu only worth RM3. Memang sangat gila harga dia. Harga yang memang runtuh mencium bumi habislah aku cakap. Normal prices are about RM3 - RM7 for one plate. Piring kaler hitam yg paling mahal gila, RM7 untuk usual price.

So, untuk melampiaskan nafsu nak makan sushi ni, iolss bawa sekali dak-dak Genetics iaitu Mai dan Teah :) Luckily, bila otw ke Sushi King @ Mid Valley tu, terjumpa Izzy and Mira yang tengah beratur depan kedai tu. Apa lagi, Izzy grab my hands and told me to potong barisan Kah! Okay, siapa pula Izzy dan Mira ni? First of all (banyak naw mukadimah), Izzy is my friend I know after joining orchestra UKM. Noted that budak dua orang ni genius gila sbb diorang dak-dak AsasiPintar UKM dulu. Now sama second year degree but umur masih 19tahun uolss. Okay si Mira ni pulak, I knew her since the Asean Jazz Festival program last two semesters. Then memang terperanjat habis bila dapat tahu yg diaorang ni mmg bestfriend for life lah. Suratan atau kebetulan?

So, we sat on the same table. Makan pun macam orang gila. Lantak lah ada Izzy or Mira depan mata, semua unleash their true identities bila hadap sushi tu Hahahahaha. Total plates kitorang sebat was 27 :D 27 x 3 = korang kiralah sendiri. Campur air semua dan the total was RM 110 for five of us. Muehehehe. That's why lah pasal I call myself  'a monster' sebab makan mmg sampai rasa nak muntah XD




Singgah TBS beli tiket balik Johor. Le me is homesick!

Tak cukup dgn penangan sushi tadi, balik UKM, take away KFC muahahaha.


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Oh Allah. Pls give me some strength.

I accidentally (or in other word, terlalu rajin) opened my sent mails on Gmail. Scroll scroll, nampak email aku yg lagi satu, forward one full-set of whatsapp conversations. Ada tiga email macam tu. Allah. Terlalu banyak benda tertanggung dalam hati ini. Tak percaya ku telah mengharungi fasa-fasa kritikal dalam kematangan fikiran sendiri. Banyak kenangan banyak benda yang telah berlaku in the past two-three years, tapi sampai sekarang susah betul nak lupa. Cebisan cebisan memori tu masih ada masih menghantui diri sendiri? Kenapa? Sebab Nur Azirah telah berjanji untuk hidup diatas kenangan-kenangan yang menyakitkan itu sendiri. Nak jadi orang yg kuat, kenalah hadapi benda yang sukar, ite? :)

The last email was really heartbreaking. Last for everything. Last last and last dot for all we had built together for the past more than one year. Sedih. Bila baca, rasa macam kembali kepada waktu tu semula. Kembali merasa sesuatu yg kurang dalam hati sendiri. Why? Allah bagi hint on the spot supaya mengadu kepadaNya, berdoa kepadaNya, memohon supaya memberikan ketenangan dan kekuatan kepada diri aku sendiri.

Perjalanan masih jauh. Be a better muslimah first and later baru boleh fikir seperti orang dewasa yang fully dah matang. InshaaAllah. Still learning, giving my best shot.
ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D