Oh Allah. Pls give me some strength.

I accidentally (or in other word, terlalu rajin) opened my sent mails on Gmail. Scroll scroll, nampak email aku yg lagi satu, forward one full-set of whatsapp conversations. Ada tiga email macam tu. Allah. Terlalu banyak benda tertanggung dalam hati ini. Tak percaya ku telah mengharungi fasa-fasa kritikal dalam kematangan fikiran sendiri. Banyak kenangan banyak benda yang telah berlaku in the past two-three years, tapi sampai sekarang susah betul nak lupa. Cebisan cebisan memori tu masih ada masih menghantui diri sendiri? Kenapa? Sebab Nur Azirah telah berjanji untuk hidup diatas kenangan-kenangan yang menyakitkan itu sendiri. Nak jadi orang yg kuat, kenalah hadapi benda yang sukar, ite? :)

The last email was really heartbreaking. Last for everything. Last last and last dot for all we had built together for the past more than one year. Sedih. Bila baca, rasa macam kembali kepada waktu tu semula. Kembali merasa sesuatu yg kurang dalam hati sendiri. Why? Allah bagi hint on the spot supaya mengadu kepadaNya, berdoa kepadaNya, memohon supaya memberikan ketenangan dan kekuatan kepada diri aku sendiri.

Perjalanan masih jauh. Be a better muslimah first and later baru boleh fikir seperti orang dewasa yang fully dah matang. InshaaAllah. Still learning, giving my best shot.
ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Wondergirls' Day vs Malaysia Day (kontroversi)

Peace be upon you guys :) Well hello awak awak mata-mata sekalian! Hiks. Excitednyaaaaaa! Lepas consume coffee memang selalu jadi over cemni harap dimaafkan. Oh hari ini hari Sabtu. Tak keluau ke mana-mana pun. Niat di hati nak ke KLIYMBC, tapi malaih lah pulak nak bergerak. Baru selasa lepas keluau dan duit pun dah mengalir dgn kelajuan mencecah 250km/h. Zap zap zap tengok purse dah kosong. Kah! Jet jet jadi orang kaya je belanja. Nasib semuanya dibahagikan kepada enam (enam orang Wondergirls) so ringan sikit beban yg ditanggung pada bahu memasing Kah!

Oh ye. Kitorang rancang one week before hari Malaysia yg kitorang nak spend masa sesama :) Sweet tak kito oghang? *kekelip mata* Baru naik sem, sumpah ghindu memasing woi! Cuti sem asyik merepek dekat group wassep dan Twitter je. Ni ada peluang, hah kau. Cekau grap rampas peluang yang ada harharhar!

Okay so, tanggal 16 Sept kitorang dah chop untuk keluar. Niat asal nak pergi sebat meatballs di Ikea je. Teah dan Meera cerita pasal meatballs tu, buat aku rasa nak buat appoinment date dgn si meatballs meatballs ni Ahakz! Teringin juga nak rasa apa ke sedap bebenor lah makanan ni Hmmmm. So, thereforeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, kitoghang semua sewa kereta SagaBLM Wuuuuuuuuu~ Sorang bayau seploh hnggit je. Ngamzi!

First memang lenjan Damansara dulu lah. Jammed toksah cakaplah. Sabor je aku hah. Dahlah berempat duduk belakang siap buat formula dulu berselang-seli depan belakang sebab tak muat Kah! Montot semua dah membesar lepas cuti sem *ouch tertusuk hati iolss* First time sampai Ikea, mmg jakun gila nak mampus. Oh ye, lupa nak ucapkan jutaan terima kasih kepada encik Waze kerana bagi tunjuk ajar cemna nak pergi sana sini. Tanpa anda, terperaplah kami di UKM selama-lamanya tanpa hala tuju Ahakz! So, belanja gambar di Ikea dulu. Let's!

Kami mengamalkan formula selang-seli di seat belakang.

50 biji meatballs, 2 large croissant buns and 15 pieces chicken wings.

Beratur sampai luar foodcourt sambil memegang 2 troli :D
Later lepas mencekik, kitoghrang ambil sikit masa nak usha usha furniture dekat situ (maksud tersirat sebenarnya nak membakar kalori yg dah berapa ratus kcal kitorang consume Kah!). Cantik gila dan serious kreatif nak mampuih. Rasa cem nak duduk rumah sewa dan hias rumah ikut citarasa sendiri. Lepaih solat Zohor dekat The Curve, jalan jalan dalam Daiso dan belilah sesikit barang. Pastu, Meera ajak pergi eCurve dan dekat sini memaaaaaaaaaaaaang daebak! Semua ada! Tak bosan kalau nak date (Eh!) nak keluau jenjalan dengan bae (Eh!) dan nak keluar dgn significant other korang (Eh!). Tempat makan melambak, ada Escape room, ada flight simulation, ada wayang, ada arcade dan memacam lah! Pehhhhhh. Memang rasa cem nak lepak situ je lelama (lagu 'Kalau Aku Kaya' automatik berkumandang). So, kitorang nak minum petang dulu dekat sini. Let's! Dip n Dip.



Beforeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Andddddd after! :D Licin.

Dengan tidak sengajanya, kitorang baru perasan yg kitorang potong queue sebenarnya. Kah! Tapi takde pula orang marah Alahaaaai. Malu gila *tutup muka pakai menu* Tapi lantak lah. Janji dan masuk perut dan dah bayar dah pun semua. Then, kitorang patah balik ke The Curve untuk solat Asar dannnnnn, otw ke Mydin, Kajang! Wondergirls nak beli barang stok dan sbg nya lah. Penuh bonet kereta woih takyah cakap lah. Memang hve fun gila lah sampai semua senyap je dalam kereta kahkah! Penat tak terkata. Driver pun dah bertukar Huihui.

Thennnnnn tetiba Ieyda keluarkan idea yang sangat sangat genius dan authentic! Satu ayat drpd mulut dia dan semua orang automatik buat air muka penuh pengharapan.

"Korang, jom midnight movie dekat Alamanda?"

Pehh! Bergetar tulang iols dengar! Ibarat nak dapat jodoh turun dari langit baq hang. Hahahaha. Semua excited gila nak mampus. Lagi lagi bila Mai ajak tengok cerita The Maze Runner, lagilah semua mengelibas takboleh duduk diam dlm kereta Kahkah! Kereta sewa tu pulak, owner dia suruh pulangkan esok pagi so no hal lah. Mmg lucky gila sewa kereta dgn orang tu. Sewa utk setengah hari tapi dapat guna sepanjang hari weh :D Gila taknak? Peluang ada depan mata ni. Terusssss taip dekat Waze "Alamanda, Putrajaya" Kekekeke. Okay bila sampai sana, terus solat Maghrib dan Isya' sekali harung. 

Lepas usha tiket, kitorang dpt tiket yg pukul 11:50pm. Peh. Dalam otak memasing risau semuanya syahid nak bangun utk kelas biochem lapan pagi esoknya. Tapi, lantaklah. Nak juga tengok, nak nak nak! Masa tu awal lagi, so kitorang dinner dekat foodcourt je dan tunggu sampai show time start. Dekat situ, kitorang main game "Truth or Dare" guna botol air tapi game ni takde Dare. Ada Truth je. Hahahaha. Masa ni tetiba rasa ada bonding yg lebih kuat antara kitorang. Daripada menanya soalan cinta, pelajaran etc, terus masuk soalan yg extremely sensitive :D


Selfie satu kali dua kali tiga kali.

Sunyi baq hang. Seram dgn poster hantu kiri kanan -.-'
Dan alhamdulillah! Esoknya kitorang berjaya bangun utk ke kelas Dr Asyraf! Yayyyyy! Cuma, Mai je yg kalah di medan katil beliau Kahkah :D Sampai bilik malam tu around pukul 2:30am dan siap siap nak tidur semua tepat pukul 3 pagi. Bangun, pukul 6 pagi daaaaaaaaan pergi kelas naik kereta sewa semalam Kahkah! :D Jet jet naik kereta sendiri je bila pergi kelas XD

Okay I'm done berceloteh here. Bosan sebenarnya malas nak buat apa apa. Farewell, ppl! Assalamualaikum :)

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Memori silam bak kata emak.

Peace be upon you :) Harini kita akan membincangkan tentang memori silam (past memories) ye anak anak. Keluarkan buku latihan sekarang. Siapa tak bawak, cikgu babap kang pakai rotan bersalut tape hitam ni hmmm. Okay. Tak sesuai langsung, yong. Seriously tak sesuaiiii oh Allah. Kahkah!

Hah. Apa yang seronok sangat dengan memori silam ni sampai gedik naw nak buat post pasal ni? Well, there will be no present, in the absent of the past, am I right? Ah ayat berbelit *sigh* Takpe. Kalau tak faham, google. Kalau google kata salah, maaf. Jangan nak jadi grammar Nazi sangat ehhh. Puk kang sengsorang :p

Hah, isu yang berbangkit sekarang ni adalah sebenarnya pasal memori silam ni hmmm hmm hmmm entahlah. Yes. ENTAHLAH! Kekekekek ops sorry. Caps lock buat hal *hentam button caps lock duaratus kali* Sebenarnya pada pendapat peribadi sendiri lah kan, memori ataupun pengalaman silam lah yang mengajar dan menghasilkan siapa kita yg ada pada waktu sekarang ni. Sebab tu orang kata, pendidikan awal itu sangat penting. Jangan ambil remeh. Jangan ambil temeh. Jangan ambil remeh-temeh *garu hidung* Haaa betul tak? Sebab apa yang telah dididik dari awal tulah, yang diterapkan dalam diri kita sehingga kita dewasa. Orang ada kata,

"Alaa dah besar nanti kau dah matang kau dah boleh fikir sendiri mana baik mana buruk." 

Oh yeke bang/kak? Dahtu, apekehalnya lah banyakk sangat isu isu dan gejala sosial yang buruk dok bertenggek merata-rata dalam negara kita ni? Korang rasa ni semua takde jambatan yg mengkaitkan semua kejadian ke? *Emo tetiba tatahu pasaipa*

Wahai pembaca-pembaca dan pengguna Google sekalian, perasan tak bila mak ayah kita cerita waktu zaman diorang kekecik dulu, suasana dan persekitaran diaorang semuanyaaa amaaaaaaan je, damaaaaaai je. Kalau keluar rumah tak tutup main door pun, takde pencuri yang nak masuk. Kalau mandi berkemban dekat luar, takde pun mamat mamat gatal nak pergi mengintip. Takde pun kes bunuh kes ragut kes rogol dsb. Dulu, siaran berita dekat tv hanya bersiaran selama 30 minit (paling maksimum), hanya membincangkan tentang perkembangan negara dan bukannya perkembangan jenayah! *emo duaratus kali ganda drpd tadi*

Apa yg perlu kita buat? Rasanya tajuk 'Gejala Sosial' ni mmg tajuk yang feymes keluar dalam exam karangan dak dak sekolah kan? Apa inisiatif yang perlu kita usahakan agar tiada lagi pilihan tajuk karangan ini muncul dalam kertas-kertas peperiksaan anak-anak kita nanti? Hmm hmmm? Bior anak-anak kita taktahu langsung isi isi karangan berkaitan tajuk ni. Biar biar! Asalkan, minda mereka terus suci terus segar terus matang dan terus berfikiran maju ke hadapan. *tepuk tangan sikit*

WAH AYONG. Entry kali ini memang lain drpd yang lain. Ah. Teremosi. Maaf ye? Lagi lagi bila kolej aku ni banyak pula buat masalah. Ah tu lain kali lain masa lah oden cerita, ye dok? Kekekekekeke Oh ye. Nak belanja gambar-gambar waktu silam dulu Ihikkkz. Adios! Assalamualaikum :)

Ni Ayie tau! Comel gila masa kecil :D

My handsome dad and le me. Oh comelnya saya.

'I'm gonna kill you, you filthy little candle!'

Oh sukanya bila kami ceria :D

Peh dah ada tiga bijik lilin.

Iols mmg comel dedulu masa kecik. Mohon jeles kuasa duaratus.

My mum once upon a time :)

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D