Sushi Bonanzaaaaaaaaaaa.

Peace be upon you :) Hai *lelambai tangan* Hiks. Semalam kan iolss kan sebat sushi sampai bertengkek-tengkek. Kah! Makan tak rupa manusia! Semalam, Khamis 25th November was a last day for this offer. Gila tak pergi? Lagi-lagi membership-card holders (aku, sebagai contoh). Peh! Masa Suhi King Bonanza ni, every plate of sushi yang berjalan-jalan atas rail dia tu only worth RM3. Memang sangat gila harga dia. Harga yang memang runtuh mencium bumi habislah aku cakap. Normal prices are about RM3 - RM7 for one plate. Piring kaler hitam yg paling mahal gila, RM7 untuk usual price.

So, untuk melampiaskan nafsu nak makan sushi ni, iolss bawa sekali dak-dak Genetics iaitu Mai dan Teah :) Luckily, bila otw ke Sushi King @ Mid Valley tu, terjumpa Izzy and Mira yang tengah beratur depan kedai tu. Apa lagi, Izzy grab my hands and told me to potong barisan Kah! Okay, siapa pula Izzy dan Mira ni? First of all (banyak naw mukadimah), Izzy is my friend I know after joining orchestra UKM. Noted that budak dua orang ni genius gila sbb diorang dak-dak AsasiPintar UKM dulu. Now sama second year degree but umur masih 19tahun uolss. Okay si Mira ni pulak, I knew her since the Asean Jazz Festival program last two semesters. Then memang terperanjat habis bila dapat tahu yg diaorang ni mmg bestfriend for life lah. Suratan atau kebetulan?

So, we sat on the same table. Makan pun macam orang gila. Lantak lah ada Izzy or Mira depan mata, semua unleash their true identities bila hadap sushi tu Hahahahaha. Total plates kitorang sebat was 27 :D 27 x 3 = korang kiralah sendiri. Campur air semua dan the total was RM 110 for five of us. Muehehehe. That's why lah pasal I call myself  'a monster' sebab makan mmg sampai rasa nak muntah XD




Singgah TBS beli tiket balik Johor. Le me is homesick!

Tak cukup dgn penangan sushi tadi, balik UKM, take away KFC muahahaha.


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Oh Allah. Pls give me some strength.

I accidentally (or in other word, terlalu rajin) opened my sent mails on Gmail. Scroll scroll, nampak email aku yg lagi satu, forward one full-set of whatsapp conversations. Ada tiga email macam tu. Allah. Terlalu banyak benda tertanggung dalam hati ini. Tak percaya ku telah mengharungi fasa-fasa kritikal dalam kematangan fikiran sendiri. Banyak kenangan banyak benda yang telah berlaku in the past two-three years, tapi sampai sekarang susah betul nak lupa. Cebisan cebisan memori tu masih ada masih menghantui diri sendiri? Kenapa? Sebab Nur Azirah telah berjanji untuk hidup diatas kenangan-kenangan yang menyakitkan itu sendiri. Nak jadi orang yg kuat, kenalah hadapi benda yang sukar, ite? :)

The last email was really heartbreaking. Last for everything. Last last and last dot for all we had built together for the past more than one year. Sedih. Bila baca, rasa macam kembali kepada waktu tu semula. Kembali merasa sesuatu yg kurang dalam hati sendiri. Why? Allah bagi hint on the spot supaya mengadu kepadaNya, berdoa kepadaNya, memohon supaya memberikan ketenangan dan kekuatan kepada diri aku sendiri.

Perjalanan masih jauh. Be a better muslimah first and later baru boleh fikir seperti orang dewasa yang fully dah matang. InshaaAllah. Still learning, giving my best shot.
ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Wondergirls' Day vs Malaysia Day (kontroversi)

Peace be upon you guys :) Well hello awak awak mata-mata sekalian! Hiks. Excitednyaaaaaa! Lepas consume coffee memang selalu jadi over cemni harap dimaafkan. Oh hari ini hari Sabtu. Tak keluau ke mana-mana pun. Niat di hati nak ke KLIYMBC, tapi malaih lah pulak nak bergerak. Baru selasa lepas keluau dan duit pun dah mengalir dgn kelajuan mencecah 250km/h. Zap zap zap tengok purse dah kosong. Kah! Jet jet jadi orang kaya je belanja. Nasib semuanya dibahagikan kepada enam (enam orang Wondergirls) so ringan sikit beban yg ditanggung pada bahu memasing Kah!

Oh ye. Kitorang rancang one week before hari Malaysia yg kitorang nak spend masa sesama :) Sweet tak kito oghang? *kekelip mata* Baru naik sem, sumpah ghindu memasing woi! Cuti sem asyik merepek dekat group wassep dan Twitter je. Ni ada peluang, hah kau. Cekau grap rampas peluang yang ada harharhar!

Okay so, tanggal 16 Sept kitorang dah chop untuk keluar. Niat asal nak pergi sebat meatballs di Ikea je. Teah dan Meera cerita pasal meatballs tu, buat aku rasa nak buat appoinment date dgn si meatballs meatballs ni Ahakz! Teringin juga nak rasa apa ke sedap bebenor lah makanan ni Hmmmm. So, thereforeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, kitoghang semua sewa kereta SagaBLM Wuuuuuuuuu~ Sorang bayau seploh hnggit je. Ngamzi!

First memang lenjan Damansara dulu lah. Jammed toksah cakaplah. Sabor je aku hah. Dahlah berempat duduk belakang siap buat formula dulu berselang-seli depan belakang sebab tak muat Kah! Montot semua dah membesar lepas cuti sem *ouch tertusuk hati iolss* First time sampai Ikea, mmg jakun gila nak mampus. Oh ye, lupa nak ucapkan jutaan terima kasih kepada encik Waze kerana bagi tunjuk ajar cemna nak pergi sana sini. Tanpa anda, terperaplah kami di UKM selama-lamanya tanpa hala tuju Ahakz! So, belanja gambar di Ikea dulu. Let's!

Kami mengamalkan formula selang-seli di seat belakang.

50 biji meatballs, 2 large croissant buns and 15 pieces chicken wings.

Beratur sampai luar foodcourt sambil memegang 2 troli :D
Later lepas mencekik, kitoghrang ambil sikit masa nak usha usha furniture dekat situ (maksud tersirat sebenarnya nak membakar kalori yg dah berapa ratus kcal kitorang consume Kah!). Cantik gila dan serious kreatif nak mampuih. Rasa cem nak duduk rumah sewa dan hias rumah ikut citarasa sendiri. Lepaih solat Zohor dekat The Curve, jalan jalan dalam Daiso dan belilah sesikit barang. Pastu, Meera ajak pergi eCurve dan dekat sini memaaaaaaaaaaaaang daebak! Semua ada! Tak bosan kalau nak date (Eh!) nak keluau jenjalan dengan bae (Eh!) dan nak keluar dgn significant other korang (Eh!). Tempat makan melambak, ada Escape room, ada flight simulation, ada wayang, ada arcade dan memacam lah! Pehhhhhh. Memang rasa cem nak lepak situ je lelama (lagu 'Kalau Aku Kaya' automatik berkumandang). So, kitorang nak minum petang dulu dekat sini. Let's! Dip n Dip.



Beforeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Andddddd after! :D Licin.

Dengan tidak sengajanya, kitorang baru perasan yg kitorang potong queue sebenarnya. Kah! Tapi takde pula orang marah Alahaaaai. Malu gila *tutup muka pakai menu* Tapi lantak lah. Janji dan masuk perut dan dah bayar dah pun semua. Then, kitorang patah balik ke The Curve untuk solat Asar dannnnnn, otw ke Mydin, Kajang! Wondergirls nak beli barang stok dan sbg nya lah. Penuh bonet kereta woih takyah cakap lah. Memang hve fun gila lah sampai semua senyap je dalam kereta kahkah! Penat tak terkata. Driver pun dah bertukar Huihui.

Thennnnnn tetiba Ieyda keluarkan idea yang sangat sangat genius dan authentic! Satu ayat drpd mulut dia dan semua orang automatik buat air muka penuh pengharapan.

"Korang, jom midnight movie dekat Alamanda?"

Pehh! Bergetar tulang iols dengar! Ibarat nak dapat jodoh turun dari langit baq hang. Hahahaha. Semua excited gila nak mampus. Lagi lagi bila Mai ajak tengok cerita The Maze Runner, lagilah semua mengelibas takboleh duduk diam dlm kereta Kahkah! Kereta sewa tu pulak, owner dia suruh pulangkan esok pagi so no hal lah. Mmg lucky gila sewa kereta dgn orang tu. Sewa utk setengah hari tapi dapat guna sepanjang hari weh :D Gila taknak? Peluang ada depan mata ni. Terusssss taip dekat Waze "Alamanda, Putrajaya" Kekekeke. Okay bila sampai sana, terus solat Maghrib dan Isya' sekali harung. 

Lepas usha tiket, kitorang dpt tiket yg pukul 11:50pm. Peh. Dalam otak memasing risau semuanya syahid nak bangun utk kelas biochem lapan pagi esoknya. Tapi, lantaklah. Nak juga tengok, nak nak nak! Masa tu awal lagi, so kitorang dinner dekat foodcourt je dan tunggu sampai show time start. Dekat situ, kitorang main game "Truth or Dare" guna botol air tapi game ni takde Dare. Ada Truth je. Hahahaha. Masa ni tetiba rasa ada bonding yg lebih kuat antara kitorang. Daripada menanya soalan cinta, pelajaran etc, terus masuk soalan yg extremely sensitive :D


Selfie satu kali dua kali tiga kali.

Sunyi baq hang. Seram dgn poster hantu kiri kanan -.-'
Dan alhamdulillah! Esoknya kitorang berjaya bangun utk ke kelas Dr Asyraf! Yayyyyy! Cuma, Mai je yg kalah di medan katil beliau Kahkah :D Sampai bilik malam tu around pukul 2:30am dan siap siap nak tidur semua tepat pukul 3 pagi. Bangun, pukul 6 pagi daaaaaaaaan pergi kelas naik kereta sewa semalam Kahkah! :D Jet jet naik kereta sendiri je bila pergi kelas XD

Okay I'm done berceloteh here. Bosan sebenarnya malas nak buat apa apa. Farewell, ppl! Assalamualaikum :)

ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D