Hai, semester dua tahun dua!

Alhamdulillah. Dah tiga hari kitorang semua start sesi baru as the undergraduate students. Syukur syukur kerana masih diberikan peluang untuk terus menimba ilmu :) 

Masa cuti sem sebulan lebih tu, hapak pun takrak aku cerita apa apa hekkk? Hahaha kesiannnn. Alaa bukan orang nak baca pun. Tulih ni sesaja nak hilangkan bosan, sekaligus nak asahkan lagi kelajuan dan kecekapan menaip gittuw~ 

Okay, apa azam kita untuk semester baru ni? Tengok jadual memang hampeh packed gilos weheeeei. Semester ni 22 kredit, termasuk dgn dua unit kredit untuk HC (HC ni macam koko lah lah suh kita asah softskills). Mesti ada orang kata, 


"Eleeeeh baru 22 kredit dah bising kata banyak. Aku punya credit hour dah cecah max 26 kredit tak bising pun?"


Eh wello wello abang abang kakak kakak. Lain orang lain cara belajar, tahap fokus dan cara agihkan masa. Aku ni memang fail lah weiii kalau disuruh agihkan masa dengan betul. Lagi nak fokus bebanyak subjek pulak oh please no way, man! Tak campur darab kuasa seribu dengan assignment setiap subjek, presentation satu subjek boleh ada dua tiga kali, lab report menggunung taktahu bila nak jadi landai, projek kelab Genetik yang menimbun tak setel-setel, dengan nak fikir jimat duit dia lagi, nak fikir nak amalkan diet seimbang dia lagi Oh no, bebeh. Aku ni cerewet, sebab tu aku memang ambil berat betul dengan bilangan jam kredit ni. Pada aku 20 jam kredit tu memang dah banyak sesangat sangat lah wei. Nampak gaya dia memang kena strive usaha fokus habis-habisan semester ni. Semoga dipermudahkan segala hal dan usaha, Amin! 

Buku dibalut dan ditampal nama sebesor alam, khas untuk subjek Major shj Huahuahua




ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Lawatan ke GMI - kongsi gambar jelah eh?

Kesayangan Genetics semua :)

Oh sayang lagi sayaaaaang!

Kita gang thor-baik!

Buddyz, ofcoz takkan terpisah :)

Dah semua nak  nyelit kekekeke

Girls' power of Gene!


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Big Bad Wolf 2014 - First timer Lulz.

Noob sangat aku rasa. Serious ah dah lama duduk Selangor (sejak Asasi lagi), tak pernah pula aku berniat nak pergi Big Bad Wolf (BBW) ni. Aku sebenarnya cuak tengok dengar nama dia. Big Bad Wolf. Serigala yang besar lagi jahat. Gila tak seram? Aku ingat mendeeee lah. Masuk UKM baru tahu laaa jualan buku super murah rupanya Kah! Tapi masa tahun satu UKM pun aku tak pi. Malas. Takde orang yg eager pun nak ajak aku hah.

Later, semalam (19/12/2014) hari Jumaat, si Fazrul wassep tanya nak pi tk BBW? Eh si boncit ni. Cem tetahu je gua tak pernah pergi dan teringin nk pergi sem ni. Aku pun on jeleeeeeeew dah ada orang nak sponsor transport Kah! Bila aku bitau Mai aku nak pi BBW, kemain dia tumbuk lengan aku Cis. Yelah, baru berapa hari lepas kitorang dok bergossip pasai BBW ni. Asda bila tahu, siap wassep gambar suruh carikan buku yang dia nak :D

Paihtuuuuu, lepas aku dah siap dan dengan konfiden nya aku rasa Fazrul (Faz je lah malaih nak tulih mana dia pepanjang) dah masuk UKM, aku wassep dia tanyo "you kat mano?" Dengan bahagianya dia kata "baru kat Nilai. Nak waze apa ni?" Hmm. Aku suh dia buka history Waze dia sbb dulu dia pernah kot datang sini ajak aku keluau makan. Eihhhh.

Paihtu, dia pun sampai dan blaa blaa sampailah The Mines tu. Masuk masuk je, fuiyoooooooooooh amazed gila! Penuh weh. Penuh! Penuh dengan buku! Manusia masa tu tak penuh lagi sebab kitorang datang pagi. So, dengan bahagianya aku dan Faz round round tah berapa kali tawaf, sampailah pukul 1 petang. Peh. Berpinar aku rasa mata aku ni. Serious tangan ni taktahu nak grab buku mana satu dah.


Paktam wassep gambar ni masa awal awal bbw2014 ritu.
Hasil usaha-sama dgn Boncit. Aduh.



Buku paling best yang aku jumpa.
 

Gua rasa tak puas sebab buku yang aku beli semua agak mahal. RM8 paling murah. Hmmm. Aku tanya Faz, mana buku yang tiga hengget punya. Dia kata kita datang lambat, semua RM3 dah kena kebas. Hmm okay iols is kiciwa. Dan sgt tak puas sebab aku rasa ada lagi section yang aku tak explore Haaaaa.

Later after that, kitoghang mencekik dekat Bangi Gateway (lagi?!). Kali ni makang Sushi Kingggggggg! Ohyeah! Aku sebenarnya nak redeem voucher yang aku dapat masa makan Sushi dengan Aben ritu. Tarikh akhir dia 14 January kot tak silap. Memang tak ah 14 January tu last paper aku. Mana sempat nak redeem. Hahahaha.


Makan sikit sebab aku nak diet. Faz tak. Dia mencekik banyak.


Paih Faz anto aku balik, aku pun dengan riang ria rayanya balik kolej berbekalkan satu azam yang kuat seiring dengan satu beg plastik penuh dengan buku-buku tadi. Muahahahahaha! Dan tetibo malam tadi dalam wassep drpd Paktam, katanya dia nak belanja aku di bbw esok. SERIOUSHITZ AH! Terus aku kata okay on, Paktam! Hahahaha so jakgi, InshaaAllah kalau takde aral melintang, Paktam pick-up aku di UKM dan pergi semula ke BBW. Aku rasa rini mesti ada offer sebab dah hari akhir Muahahahaha


Hai, Matluthfi. Saya dah baca catatan awak :)


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D