Ihik ihik *tunjuk handphone baru*

Phone baru? Ye, masuk hari ini, umur dia dah sembilan hari. Kira baru lah jugak, kan kan kan? Alhamdulillah! Aku taktahu lah ni memang takdir ke dejavuvuvu ke or etc tu semua lah. Cenggini cerita dia.

Aku ingat lagi masa tu form berapa tah. Lengkap berpakaian seragam sekolah menengah, tengah naik eskalator dekat Pusat Bandar. Masa tu dengan Izzati or Asna or Tieka (atau kesemuanya) aku pun lupa. Serious gua tak ingat Hahahaha. Yang aku ingat just environment dia and apa yang aku cakap je masa tu. Topik ringkas dia (ringkas jelah sebab tengah naik eskalator kan) masa tu pasal iphone. Ye, iphone. Zaman tu hanya boleh cakap dan bincang je pasal phone. Masa tu gua pakai phone Samsung flipflip yang memang basic je. Paling canggih pun sebab ada camera dan bluetooth. Diorang buka topik tu (ye, masih di eskalator) sebab masa tu dah gempar satu Malaysia yang Apple keluarkan model iphone baru. Tak silap aku, masa tu iphone 3 kot. Kot lah. Paih tu, aku pun keluarkan statement;


"Makin lama makin banyak iphone keluarkan phone baru. Nanti dah sampai iphone 6 baru aku nak beli Hahahaha" - dengan  nada gurauan sebab sedar diri ni tak mampu.


Aku cakap gitu sebab (1) Aku memang suuuukaaaaaaaaa nombor enam! Tak tahu lah kenapa. Daripada dulu. Persetankan orang kata nombor enam ni nombor setan ke apa ke Haaaaa. Aku tak percaya semua benda tu. Okay so, aku memang suka nombor enam. Next (2) aku tak expect pun iphone akan keluar sampai bersiri-siri. I mean, ingat sampai tiga ke empat je. Yelah. Zaman noob pasal technology ni. Mak abah pun masa tu pakai Nokia N series tu hah. N3 kot aku rasa. Dan (3) aku cuma anggap itu satu gurauan semata-mata. Yelah. Dgn gang sendiri kan. Cakaplah apa kau nak cakap hahahahahaha :D

Okay tu memang dah super throwback dah sebab dah bertahun-tahun kita kebelakang Muahaha. Last post aku cakap aku cuti midsem fly naik kapal terbang, kan? Okay, here was where it all started. Lepas aku arrived dekat Senai International Airport, nampak Abah Emak Adik and Ayie dekat lobby menunggu tu. So, they picked me up (sambil semua kata "huiyoooooo Ayong dah kurus!") and singgah Aeon Permas sebab nak lunch di Sedap Corner.

Later after makan, round round Aeon tu sampailah aku tak sedar yang kitorang semua dah masuk kedai Mac City. Masa tu aku sibuk borak dengan Ayie pasal V-tec yang ada dekat kereta Honda (taktahu kenapa aku dengan Ayie borak pasal topik ni). Later tetiba, mak abah tanya;


"Ayong nak kaler apa?"


Wo wo woooo chill, mak abah! Apa ni? Aku dalam hati dah tersengih sengih sebab dah tahu niat mak abah tapi muka still maintain blur and innocent (aku layak jadi pelakon tambahan di layar perak). Mak kata, "Kan mak dah janji dulu." Ohhhhhhhh (still muka macam terkejut dan taktahu apa apa) Hahaha masa tu, semua rasa ada. Rasa bersalah, rasa excited and rasa ragu-ragu pun ada. Yelah, aku baru je sampai, terus dibelikannya iphong. Phone aku yang sekarang (yg masa tu lah, sekarang dah tak pakai dah) tu  memang dah lampi habis. Charge charge tak pernah nak full. Seharian charge pun sama Blergh. 

Alhamdulillah. Itu je yang aku boleh cakap waktu tu. Aku sengih dah macam kerang wangi dah Hahaha adui. Rezeki. Alhamdulillah! Eh aku dapat ni bukan saja saja tau. Usaha aku melampaui segalanya. Tapi macam nyesal jugak sbb phone pun nak mak abah belikan. Eishhh. Lain betul dengan zaman dulu. Aku tak kira. Untuk kereta, aku nak pakai duit sendiri! 

Aku sayang sangat dekat Mak and Abah. Bukan baru dapat iphone je baru rasa nak sayang. Masa dapat iphone tu lah aku rasa semua benda aku ter'campak balik' Peh baru betul ni namanya dejavu :') 

Oh kita beli kaler Space Grey sebab ala ala Blank Space gittuwwww Hahahahaha (Okay ni tipu).


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Cakcak, Mid Sem!

Tak sangka. Lagi one week lecture and then vroooom, terbang naik aeroplane balik ke Johor. Banyak benda tempuh sepanjang sesi pembelajaran semester empat ni. Tak terkira baq haaaaang!

Bosan sebenarnya ni. Nak main taip-taip je ni kononnya Hahaha. Yelah, kalau men tetaip dekat Words rasa noobs pulak. Baik taip kan sini, nampak sikit pro dia tu. So, minggu depan agak busy lah jugak kalau aku tengok calender aku tu. Dengan kelas malam (ganti), perjumpaan HC, tutorial. Oh Allah. Paling tension bila dapat tahu yang sem ni takde study week. The heck! Dah cukuplah package takde air, masalah wifi dan elektrik. Ni nak cari masalah pulaaaaak takde study week. Cepuk sengsorang jakgi.

Oh yeeee. Kak Eton nak gossip ni uolssss. Haihh. Haritu pergi Klinik Gigi UKM dekat Pusat Kesihatan tu. Yelah, dah berbulan-bulan buat appoinment and dua kali cancel, ni dapeklah jugak merasa pergi klinik gigi. Dr perempuan tu garang :( Eiiii orang main ramah tanya elok-elok pasal kondisi gigi ni, dia nak marah-marah pulak. Eh, aku bayau okay. Bayar! Bukan free. 

Dia kata......... gigi aku kena cabut! So, kena buat appoinment lagi hadap muka dia. Well, kenapa kena cabut? Wisdom tooth aku yang last tu tumbuh kebelakang. So, dia ganggu gusi bawah. Alaaa malaslah. Pepaham lah sendiri. Aku sendiri pun tak faham sebenarnya. So, hari tu aku just bersihkan gigi je. Apa tah nama scientific dia aduhh lupa. Ehsan ada cakap. Sakit gilaaaaaaaaaa tapi aku sado aku tak nangis. Cuma adalah kena sound dua kali sebab hampir tutupkan mulut. 

Oh okay. Tu je lah. Lain kali tulis lagi bila bosan. Chiauuuuuuo!


ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D

Hai, semester dua tahun dua!

Alhamdulillah. Dah tiga hari kitorang semua start sesi baru as the undergraduate students. Syukur syukur kerana masih diberikan peluang untuk terus menimba ilmu :) 

Masa cuti sem sebulan lebih tu, hapak pun takrak aku cerita apa apa hekkk? Hahaha kesiannnn. Alaa bukan orang nak baca pun. Tulih ni sesaja nak hilangkan bosan, sekaligus nak asahkan lagi kelajuan dan kecekapan menaip gittuw~ 

Okay, apa azam kita untuk semester baru ni? Tengok jadual memang hampeh packed gilos weheeeei. Semester ni 22 kredit, termasuk dgn dua unit kredit untuk HC (HC ni macam koko lah lah suh kita asah softskills). Mesti ada orang kata, 


"Eleeeeh baru 22 kredit dah bising kata banyak. Aku punya credit hour dah cecah max 26 kredit tak bising pun?"


Eh wello wello abang abang kakak kakak. Lain orang lain cara belajar, tahap fokus dan cara agihkan masa. Aku ni memang fail lah weiii kalau disuruh agihkan masa dengan betul. Lagi nak fokus bebanyak subjek pulak oh please no way, man! Tak campur darab kuasa seribu dengan assignment setiap subjek, presentation satu subjek boleh ada dua tiga kali, lab report menggunung taktahu bila nak jadi landai, projek kelab Genetik yang menimbun tak setel-setel, dengan nak fikir jimat duit dia lagi, nak fikir nak amalkan diet seimbang dia lagi Oh no, bebeh. Aku ni cerewet, sebab tu aku memang ambil berat betul dengan bilangan jam kredit ni. Pada aku 20 jam kredit tu memang dah banyak sesangat sangat lah wei. Nampak gaya dia memang kena strive usaha fokus habis-habisan semester ni. Semoga dipermudahkan segala hal dan usaha, Amin! 

Buku dibalut dan ditampal nama sebesor alam, khas untuk subjek Major shj Huahuahua




ThankYou For Visiting My Hunneyy Bunneyy :D